Международният валутен фонд е обезпокоен от прекалената волатилност на биткойна, както и от неговата популярност сред престъпниците и терористите. Представители на организацията призовават колкото е възможно по-бързо да започне разговор от международно ниво относно криптовалутите. Събитие от подобен род може да стане срещата G20 през месец март.

Миналата година курсът на биткойна нарасна с 1500%, но в началото на тази година рязко спадна. Според представителя на МВФ Гери Райс, подобни скокове са неблагоприятни за инвеститорите в криптопазара.

МВФ признава, че от криптовалутите може да има полза, например като по-ефективно платежно средство. Но в същото време те често се използват за пране на пари, финансиране на терористи и за мошеничество. Според Райс, регулаторните органи на всички държави трябва да се обединят и да престанат да игнорират криптопазара. Всичко трябва да стане на международно ниво.

За подобно обсъждане вече са готови Германия и Франция, като и двете държави възнамеряват да инициират обсъждането по време на G20 в Аржентина.

В края на миналата година Кристин Лагард, която е начело на МВФ заяви, че появата на криптовалутата е признак за глобални промени на финансовия пазар, които вече не могат да бъдат игнорирани.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
АхОх
АхОх

Евала – най-накрая да се размърдат!

Да го регулират, че хакерите, терористите и мошенниците се наиграха на хорото.

Регулаторко
Регулаторко

Биткойнът е най-регулираната валута в света. Мрежовият протокол има над 40000 реда код и всеки ред е отделно правило. Това е регулация до регулация.

Бай Сатошо
Бай Сатошо

За какво ви е законова регулация? Тя е доказано неработеща. Институциите не са това, което бяха. Ако законите се спазваха, почти всички американски президенти трябваше да са в панделата. Да не говорим за България – същинския див изток, където 500 осъдени престъпници с ефективно влезли присъди се разхождат на свобода. Веруюто на Биткойн е „проверявай, не се доверявай“. Протокола и Биткойн клиента са просто инструменти, които правят тези проверки чрез машини.

btc
btc

Коментарите под статията са международното ниво.

АхОх
АхОх

До btc:
„Коментарите под статията са международното ниво.“
За криптовалутите ВСИЧКО е на международно ниво защото те НЯМАТ никъде локално присъствие. (да си чул локален телефон за връзка или офис? )

Leo
Leo

bitcoinfoundation.org/contact/

Анонимен
Анонимен

BOTs pump & dump

pump – Mинaлaтa гoдинa ĸypcът нa битĸoйнa нapacнa c 1500%,
dump – нo в нaчaлoтo нa тaзи гoдинa pязĸo cпaднa.

анонимен
анонимен

Пирамида било, хахаха! Всеки 9 от 10 познати такива глупости ми говореха.
Сега вече едно е ясно, от познати и приятели съвет НИКОГА!!!

Биткойн – време е думата да влезе в книжовния език! Ще стане фактор и то голям. Лесно ще го извадят от тъмния и сив сектор и най-вероятно ще бъде регулиран като единствената международна валута на света. Но всеки който е запознат знае, че революционното в случая не е валутата, а системата блокчейн.