Медалите на Игрите в Токио през 2020-та ще са изработени от рециклирана електроника

0
333

Има една година до старта на Олимпийските игри през 2020-та в Токио. За да отбележат това, организаторите разкриха за какви медали ще се борят състезателите. От гледна точка на отговорността към природата, всички те са златни.

Медалите за Олимпиадата през 2016-та в Рио бяха направени с 30% рециклирани материали, благодарение на усилията на комитета, който ги организира. Сега обаче ще видим използване на 100% рециклирани материали. Всички японци са призовавани да дарят непотребната си електроника. От нея ще бъдат извлечени металите за изработка на всички медали.

Дизайнът на отличията е дело на Junichi Kawanishi от SIGNSPLAN. Избран е измежду 400 различни варианта. Той се е вдъхновил от светлината и великолепието и ги е пресъздал в полирани камъни, заградени от припокриващи се концентрични пръстени.

Организаторите поясняват, че медалите представляват един поток от светлина, който символизира енергията и приятелството на атлетите и техните поддръжници.

В златния и сребърния медал има около 550 грама рециклирано сребро. Позлатата на златните е с тегло от 6 грама. Бронзовите са изработени от 450 грама червен месинг, който представлява 95% мед и 5% цинк. Всичко това е рециклирано.

Това не е всичко, дори лентите, на които медалите се окачват, са от рециклирани полиестерни влакна. Щадят природата, тъй като при направата им се отделя по-малко въглероден двуокис. Техният дизайн е вдъхновен от традиционни японски мотиви и разбира се от кимоната.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за