Медиите съобщиха, че Jawbone ще напуска пазара на фитнес-тракерите

0
4

От неформални мрежови източници стана известно, че Jawbone ще напуска пазара на фитнес-тракерите. Компанията се смята за един от пионерите в тази област.

Както съобщава Tech Insider, позовавайки се на информирани източници, Jawbone е спряла да произвежда нови устройства и разпродава останките от продукцията си на един от дистрибуторите. Компанията е направила това, за да остане на повърхността, подчертават събеседниците на изданието.

Междувременно, според The Verge, Jawbone продължава разработването на ново носимо устройство, което от компанията наричат последната надежда за съхраняване на този бизнес. Става дума за устройство за мониторинг на здравето с възможност за клинична употреба, свързана с проследяване на работата на сърцето.

The Verge също съобщава, че Jawbone е решила да продаде аудиобизнеса си, в рамките на който се предлагат безжичните високоговорители Jambox. Освен продажбата на това подразделение, компанията обмисля възможността за лицензиране на своите технологии.

Jawbone преживява не най-добрите си времена. През ноември 2015 г., компанията намали броят на персонала си с 15%, а също така закри офиса си в Ню Йорк (основно занимаващ се с маркетинга) и е намалил операциите в офисите в Сънивейл и Питсбърг.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за