16.3 C
София

Медиците са притеснени: американците правят гаргара с белина, за да се предпазят от COVID-19 – това е много опасно!

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Центърът за контрол и превенция на заболяванията на САЩ (CDC) съобщи за твърде опасните методи, към които прибягват някои жители на страната, за да се „защитят“ от новия коронавирус. Изследване на 502 пълнолетни жители на Северна Америка показа, че около 40% от запитаните минимум един път са използвали небезопасни за своето здраве начини за „профилактика“ от COVID-19.

Към опасните подходи се посочва миенето на плодовете и зеленчуците с дезинфектиращи и избелващи вещества, а 19% от анкетираните са нанасяли силни избелващи средства на своето тяло или са ги разпръсквали върху кожата си с помощта на спрейове. Но има и по-особени случаи.

Около 4% от запитаните са споделили, че са пили сапунена вода и са си правили гаргара с белина, като по този начин са се опитвали да се изчистят отвътре. Медиците подчертават, че това категорично не трябва да се прави. Официалните статистики посочват, че случаите на отравяне с битова химия са нараснали с 20% в сравнение с месец май миналата година.

Медицинските специалисти най-настоятелно препоръчват да не се смесват различните почистващи и избелващи средства с цел да се постигне усилването на техните свойства. Така например, „коктейлът“ от белина, оцет и съдържащи амоняк вещества отделя газ, който може да нанесе сериозна травма на белите дробове и дихателните пътища на човека.

Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини