fbpx
1.5 C
София

Международна конференция за киберсигурност

Най-четени

Семинари БГ, Европейски Институт за Киберсигурност, Национален център за компетентност „ Дигитализация на икономиката в среда на големи данни „ и Национален център за компетентностИКТ Национална и киберсигурност“ организират Международна конференция за киберсигурност, която ще се провееде на 15 и 16 Юни в централната сграда на БАН – пл. Народно Събрание.

Конференцията е под патронажа на Европейския Комисар по Дигитална Икономика и Дигитално Общество – г-жа Мария Габриел и ще представи над 30 паралелни лекции и дискусии за взаимодействието между частни IT компании и европейските институции в киберсигурността, управлението на критични инфраструктури, дигиталното здравеопазване и възможностите на европейската програма Хоризонт 2020 за тяхното допълващо финансиране.

На събитието ще участват над 20 международно признати и влиятелни експерти от 12 държави

Те са с тясна експертиза в такива актуални теми като хибридни войни, киберсигурност на електроразпределнителните мрежи, анализи на big data за предсказване на масови поведения, дигитална сигурност на „умни градове“, използване на Изкуствен Интелект в хакерските атаки, DDOS пентестове, жестомимични технологии за разпознаване и контролиране на данни(gesture recognition-control системи), новият pUPD Интернет протокол за пренос на данни, киберсигурност в дигиталното здравеопазване (eHealth), кибер аспекти на персонализираната телемедицина, алтернативни модели за финансиране и още много други. Специална част от конференцията ще бъдат трите отворени дискусии с участието на г-жа Мария Габриел и представители на европейските и национални институции, в които реални експерти с богат опит заедно с най-висшестоящите европейски лидери ще обсъдят и предложат нови правила и политики за единното и сигурно дигитално бъдеще на Европа.

Друг много интересен акцент в програмата на конференцията е предназначен за малките и средни предприятия в областта на информационните технологии и възможността да кандидатсват за европейско финансиране по Хоризонт 2020 и други алтернативни донорски програми, представено от дългогодишни оценители по Инструмента за малки и средни предприятия на Хоризонт 2020. Конференцията ще се използва за брейнсторминг за създаване на нови партньорства както по Хоризонт 2020, така и по пpограмите на ЕС – Danube Transnational 2014-2020 и Balkan Mediterranean 2014-2020.

Само някои от лекторите на събитието: Ярно Лимнел (Финландия) – професор в National Defence University, Майкъл Джон (Белгия) – Директор в ENCS (Европейска асоциация за киберсигурност в електроразпределението), Кристина де ла Маза (Испания) -Директор в Redborder (дигитална превенция на терористични заплахи), Ариел Коен (Израел) – ветеран от военовъздушните сили с тясна експертиза в дигиталната сигурност и още много други.

Kaldata е медиен партньор на събитието и предоставя на своята аудитория 5 безплатни пропуска, които ще бъдат разиграни в томбола. Освен това като партньор на събитието предоставяме промокод за намаление с 30% от таксата за участие в конференцията: sem-con-30.

Не пропускайте възможността да направите резервация, за да чуете над 20 глобални лидери в областта, както и да участвате пряко в европейските политики за киберсигурност!

Пълна програма на събитието можете да видите на официалния сайт на събитието: cybercon.eu

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини