Мексико е първата държава, официално въвела Li-Fi

0
76

Мексико е първата държава, в която официално започна комерсиалното предлагане на Li-Fi. Това е технология за безжичен обмен на данни, в която се използват светодиоди, излъчващи във видимия спектър на светлината. Връзката се осъществява не само в зоната на пряка видимост, а и чрез отразената от стените и околните предмети светлина. Li-Fi каналите имат много по-висока пропускателна способност в сравнение с Wi- Fi – около 10 GB/s.

 

Мексиканската компания Sisoft от този месец предлага новата услуга LedCom с Li-Fi връзка. САЩ, Китай, Русия, Израел, Япония и други държави съвсем скоро също ще предложат подобни услуги, но Мексико официално е първата държава, където Li-Fi връзките се предлагат за ежедневно използване.

 

Специален чип на Sisoft получава интернет-трафик от маршрутизатора и го излъчва в околното пространство. Връзката се осъществява с помощта на малък приемник, който се включва към USB порта. Компанията възнамерява да произвежда по 10 000 чипа на месец, които са предназначени за предприятия, болници и обикновени потребители.

Предлагат се различни комплекти: от 5 светодиодни лампи до цялостно осветяване на дома, което гарантира най-висока скорост на връзката от всяка точка.

Цената варира в зависимост от осветителното тяло и е в пределите на 50-400 американски долара, включително приемника. Светодиодните лампи имат време на живот 2 години. Sisoft предлага и качествени акустически системи, слушалки и друга техника, използващи Li-Fi.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари