Мениджмънтът на Facebook е използвал данните на потребителите за лично обогатяване

11
1415

Зукърбърг е извършвал мащабни сделки с други компании с използване на потребителските данни, като в същото време е завявал за сериозното отношение на социалната мрежа към данните на потребителите.

Ръководителят на Facebook Марк Зукърбърг е използвал персоналните данни на потребителите на социалната мрежа като инструмент за лично забогатяване и за постигане на лидерски позиции на пазара. Информацията е на телевизионния канал NBS, който получи достъп до 4000 страници материал, включващ имейли, чат, презентации и други.

Според тази информация, Зукърбърг заедно с другите мениджъри на Facebook са осъществявали изгодни споразумения с други компании, като в рамките на които социалната мрежа е получавала възнаграждения за даването на достъп до данните на потребителите. В някои случаи Facebook е предоставяла достъпа до тази информация като награда, а в други случаи е отказвала достъп до данните за тези, които е считала за конкуренти. NBS специално подчертава, че тези сделки са се осъществявали на фона на многократните изявления на Зукърбърг за сериозното отношение на неговата компания към безопасността на личните данни на потребителите.

Като пример телевизионният канал посочва споразумението с Amazon, в рамките на което Facebook е предоставила на компанията на Джеф Безос „разширен достъп до данните на потребителите“. Този достъп е даден като отговор на инвестициите в рекламирането на социалната мрежа и при представянето на смартфона Fire.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
4 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
Кока КолаLOVE SOROS_nib_Iacuni Mikuroтъй-тъй Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
tvo
tvo

Наоколо е само лъжа(капитаГЛИСТИ).
Това е истината за живота.

tvo
tvo

Не приемай нищо лично.
Хората не правят нищо заради теб.
Ти не си център на тяхната Вселена.

Това, което хората казват или правят, е проекция на собствената им реалност.

Когато не приемаш нищо лично, когато проумееш, че животът на другите е резултат от техния избор, тогава ти имаш имунитет срещу мнението и действията на другите и
няма да станеш жертва на ненужно страдание…

tvo
tvo

Тълпата никога не се стреми към истината, тя се връща от очевидностите, които не и харесват, и предпочита да се кланя на заблудата, ако тази заблуда я изкушава.

Който умее да въвежда тълпата в заблуда – той става неин господар, който се стреми да я вразуми – винаги ще бъде нейна жертва.

тъй-тъй
тъй-тъй

Не съществува тълпа.

_nib_
_nib_

Прав си.Много по-точно е….паплач.

tvo
tvo

Никога не посещавайте лекар, в чийто кабинет растенията са увехнали.

tvo
tvo

Внимавай, може би си залог в чужда лотария!

tvo
tvo

Не бъди прекалено сладък – ще те накацат мухи.

Iacuni Mikuro
Iacuni Mikuro

Не копирай клишета от Fb – ставаш досаден, а не интересен, както навярно си въобразяваш 😉

LOVE SOROS
LOVE SOROS

Аз заради това си изпрограмирах собсгтвена социална мрежа. Сам си се сприятелявам със себе си, пускам си статуси и пия бири. LOVE SOROS!

Кока Кола
Кока Кола

Това ще е по-скоро асоциална мрежа, тъй като ще си я ползваш само ти.