4.2 C
София

Мениджър на пароли позволява автоматичната им промяна

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.

Мениджърите на пароли са изключително удобен и лесен начин да се оправите в хаоса на Мрежата и десетките сайтове, за които трябва да помните логин имена и пароли.
Освен изключително удобство, мениджърите на пароли предоставят защита, позволявайки ви да използвате пароли от рода на „0_fJ98^aojTU+p{a“, избягвайки риска вашата парола да бъде налучкана от умел злоумишленик.
Има обаче едно „но“, и това са случаите, в които се налага да сменяме паролите си. Дали ще е заради глобален проблем като Heartbleed или заради компрометирането на множество ресурси в Интернет, или просто заради добрите практики, които задължават да не използваме една и съща парола с години наред за даден сайт, то смяната на паролата е нещо, което ще ви се наложи да направите рано или късно.
Е, една компания е решила, че е крайно време да се сложи край на тази досада, излизайки с решение, което позволява автоматичната промяна на паролите с един клик на мишката.
Става дума за компанията, предоставяща решения в областта на идентификационната защита Dashlane. Преди време компанията придоби PassOmatic, френско-американска компания, която е известна с решението за автоматична смяна на пароли, което лицензира.


Представена само преди дни с публикация в блога на компанията, Password Changer представлява, по думите на хората от компанията, „единствения софтуер в света, който позволява автоматична смяна на паролата ви“.
Услугата е все още в бета стадий на тестване. Тя позволява на потребителите да изберат, кои пароли желаят да променят и Dashlane го прави вместо тях. След смяната, създадената силна парола от софтуера, бива автоматично синхронизирана на устройствата ви, което е допълнително удобство. Така че вече няма да ви се налага да посещавате сайта да мислите за парола, да запазвате промените и отново да посещавате друг от сайтовете, в които имате регистрация, изчаквайки времето за зареждане на страници и всички онези досадни процедури, които ви лазят по нервите често.
„Password Changer представлява антидота на бъдещето за проблеми като Heartbleed. Възможността за автоматична смяна на паролата е нещо революционно. Тя обезопасява данните на потребителите по един изключително ефективен начин и ги предпазва от страховити пробиви, като този, който се случи с Heartbleed“, с гордост пише на страниците на Dashlane изпълнителният директор на компанията Емануел Шалит.
Услугата работи с над 50 от най-големите американски интернет страници, като от компанията обещава числото на обслужваните сайтове да нарасне значително обхващайки ресурси от цял свят. Засега Password Changer работи с PC и Mac компютри, като скоро се очаква и появата на мобилна версия. Интерес буди и анонса на допълнителна характеристика, която ще бъде интегрирана в модула – възможността за систематична промяна на пароли през определен период от време. Потребителят ще може например да зададе на програмата да променя автоматично паролата за даден сайт на всеки 30 дни.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини