fbpx
1.4 C
София

Метавселената на Meta е с толкова бъгове, че дори служителите не я използват

Най-четени

Компанията майка на Facebook Meta вложи милиарди долари в Horizon Worlds. Това е приложението, което поне засега представлява гръбнака на усилията на компанията в областта на метавселената.

Но въпреки всички тези пари, то се превърна по-скоро в посмешище, отколкото в нещо пионерско за виртуалния свят.

Според изтекла информация, получена от The Verge, изглежда, че метавселената на Фейсбук не е в добро положение. Има толкова проблеми, че дори служителите, които я изграждат, едва я използват. Ситуацията е станала достатъчно тежка, щом вицепрезидентът на метавселената Вишал Шах се налага да се намеси. Той е наложил извънреден контрол на качеството до края на годината.

Той трябва да гарантира, че ще отстраним пропуските в качеството и проблемите с производителността, преди да отворим Horizon за повече потребители.

Пише в бележката му от 15 септември.

Друга бележка, издадена от Шах през същия месец, допълнително илюстрира състоянието на софтуера.

В момента обратната връзка от нашите създатели, потребители, плейтестъри и много от нас в екипа е, че съвкупната тежест на проблемите със стабилността и бъговете прави твърде трудно за нашата общност да изпита магията на Horizon. Казано по-просто, за да стане едно преживяване възхитително, то първо трябва да бъде използваемо и добре изработено.

Това е доста завоалиран начин да се каже, че софтуерът реално е неизползваем.

И това не е нещото, което някой иска да чуе, когато се говори за лидерство, пионерство и визионерство в дадена област. Meta иска да бъде водещ играч, който определя правилата в метавселената.

Meta може да разполага с всички пари на света. Това едва ли има значение, ако разработчиците не стоят зад проекта с труда си. А това може да е показателно за фундаментално сгрешена визия, управление или продукт.

Много от нас не прекарват толкова много време в Horizon и нашите информационни табла показват това доста ясно. Защо е така? Защо не обичаме продукта, който сме създали, толкова много, че да го използваме през цялото време? Простата истина е, че ако ние не го обичаме, как можем да очакваме нашите потребители да го обичат?

Пише Шах в бележката от 15 септември.
На 30 септември той изпраща съобщение, че всеки в тази организация трябва да превърне в своя мисия влюбването в Horizon Worlds.

Тази информация се появява на фона на постоянни критики от анализатори и експерти. Наскоро самият Тим Кук се изказа доста скептично към цялата концепция, която метавселената представлява. В крайна сметка може да се окаже, че дори след поправка крайният резултат няма да пожъне очакваните успехи.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини