Милиардерът Джек Ма предсказа преминаването към 12 часова работна седмица

6
2654

Един от най-богатите хора в Китай – милиардерът Джек Ма, който в близкото минало яростно защитаваше извънредния труд, заяви че в бъдеще хората ще работят само по 12 часа седмично благодарение на изкуствения интелект. Генералният директор на Tesla и SpaceX Илън Мъск от своя страна предположи, че неговият проект за осъществяване на връзка между мозъка и компютър може да избави студентите от необходимостта да присъстват на скучните лекции.

Основателят на китайската компания Alibaba Джек Ма заяви, че с развитието на изкуствения интелект хората ще работят само по 12 часа в седмицата. Според милиардера, днешната образователна система е тотално остаряла и съвсем не е далече денят, когато машините ще заменят хората в сферите, където са необходими безпогрешна памет и способността за извършване на непрекъснато повтарящи се действия.

Джек Ма сподели своите виждания по време на световната конференция по изкуствен интелект в Шанхай, където се изказа заедно с американския милиардер Илън Мъск, който строи своя нов завод за електромобили в Шанхай. Ма допълни, че преди да се осъществи преходът към 12 часова работна седмица е необходимо коренно да се промени образователната система, а технологиите да се издигнат до ново ниво.

„През следващите 10-20 години всеки човек, държава и правителство трябва да се фокусират върху реформиране на образователната система, за да могат нашите деца да имат работа, която изисква труд само три пъти в седмицата по четири часа на ден. Ако не променим сегашната образователна система наистина ще имаме големи проблеми“ – каза китайският милиардер. Той добави, че бъдещите образователни системи ще бъдат съсредоточени върху креативността.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
5 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ahaha
ahaha

Ела да видиш в Бг кога ще стане …

Клон
Клон

Не всички са прецакани! Ти какви умения имаш? Нещо с което превъзхождаш останалите в твоята фирма, град или държава? Има и доволни хора в тая страна…

ahaha
ahaha

Уменията ми или твоите нямат нищо общо. За съжаление образователната система в България е светлинни години назад. „Πpeз cлeдвaщитe 10-20 гoдини вceĸи чoвeĸ, дъpжaвa и пpaвитeлcтвo тpябвa дa ce фoĸycиpaт въpxy peфopмиpaнe нa oбpaзoвaтeлнaтa cиcтeмa, зa дa мoгaт нaшитe дeцa дa имaт paбoтa, ĸoятo изиcĸвa тpyд caмo тpи пъти в ceдмицaтa пo чeтиpи чaca нa дeн. Aĸo нe пpoмeним ceгaшнaтa oбpaзoвaтeлнa cиcтeмa нaиcтинa щe имaмe гoлeми пpoблeми“ – ĸaзa ĸитaйcĸият милиapдep. Toй дoбaви, чe бъдeщитe oбpaзoвaтeлни cиcтeми щe бъдaт cъcpeдoтoчeни въpxy ĸpeaтивнocттa.“ Това нещо звучи ли ти приложимо в гимназията в Ракитово, да речем, или Кубрат (просто примерни) ? Щото… Виж още »

Клон
Клон

Моето образование също не е голямо. Средното ми беше във вече пропаднало училище не заради системата ни а заради самите ученици. Умни учители но учениците не искаха да научат нищо! И никой не ги спираше! Днес е още по-зле…никой не яде шамари…Искам да кажа, че всичко тръгва от възпитанието вкъщи.
А малките забутани гимназии…анархия…учителите не могат да направят нищо на детето щото „ох, как може да се карате на момченцето ми, то е с лабилна психика и т.н.“. От тук трябва да започнем.

ahaha
ahaha

Именно, но преживелия много несгоди българин трудно би разбрал важността на първата сътворяваща представа за свят клетка – семейството …

БЪЛГАРИН
БЪЛГАРИН

сульо, България се означава само с ГЛАВНИ букви!