Милиони потребители на WizzAir трябва да сменят паролите си заради „техническа нередност“

2
750

Унгарската авиолиния Wizz Air е изпратила имейл до милиони свои клиенти, информирайки ги, че техните пароли трябва да се нулират. Компанията подчертава, че не става въпрос за нищо свързано с хакерска атака и, че няма изтичане на лична информация. Все пак хората бяха изненадани и се стреснаха.

От компанията не споделят детайли за това, което се е случило, просто отбелязват, че има “техническа нередност” в системата. Въпреки нуждата от нулиране на паролите на над 3 милиона души, компанията твърди, че това не е нищо повече от предпазна мярка.

“Можем да потвърдим, че днес изпратихме e-mail съобщение до клиентите си. Открихме техническа нередност в нашата система. Не става въпрос за компрометирането на лична информация. Нулирането на паролите на акаунтите в WIZZ е предпазна мярка. Безопасността остава приоритет на Wizz Air и това включва опазването на данните за нашите пътници.”, пише в изявление на компанията.

Последваха доста съобщения към компанията в Twitter.

„Здравейте, @wizzair, напомням ви, че ако личната ми информация е компрометирана, включително за минали маршрути, #GDPR изисква да дадете пълна и детайлна информация за инцидента, а не неясни твърдения като “някакви технически проблеми”. Съдебните искове са на път.”, пише Петър Тодоров.

Ето и отговорът:

“Здравейте, Петър, моля нулирайте паролата си и следвайте посочените стъпки, както сме помолили в съобщението. Поверителността на нашите клиенти е главен приоритет. За да можем да защитим информацията Ви, трябва да изпълните стъпките в съобщението. Благодарим Ви.”

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
bure_s_barut
bure_s_barut

Нищо не съм получил все още…

pedro
pedro

казаха да я нулирам, пък като пиша 0 за парола, не ми я приема дейба