fbpx
4.1 C
София

„Мисията на Huawei е никой да не остане сам в ерата на дигиталната трансформация“ – Тери Ли, ген. мениджър на Huawei Technologies Bulgaria

Най-четени

„Мисията на Huawei е никой да не остане сам в ерата на дигиталната трансформация, дигитализацията да достигне до всеки човек, дом и организация за напълно свързан и интелигентен свят“, каза генералният мениджър на Huawei Technologies Bulgaria, Тери Ли, по време на интервю с Владислав Кацарски в предаването “Приемната“, което се излъчва по Брайл FM.

„Технологиите могат да бъдат от полза за хората, независимо от ситуацията, в която се намират. Вече съществуват технологични решения за диагностициране на проблеми със зрението при деца от ранна възраст. Възможно е огромен процент от децата, които имат някакъв проблем със зрението, да го преодолеят и да предотвратят неприятни ситуации чрез ранна диагностика с изкуствен интелект. През 2019 г. в Испания медицински изследователски институт, заедно с медицинска стартираща компания и с подкрепата на Huawei, разработиха такова решение, което прави изследването на визуалните функции на деца и бебета на възраст от 6 месеца“, добави г-н Ли.

На въпрос за социалната политика на компанията, г-н Ли отговори, че тя е свързана с подпомагане на процеса на цифровизация на страната чрез иновативни продукти в областта на информационните и комуникационните технологии. Тази година компанията реализира две от социално отговорните си програми в областта на образованието – глобалната програма Seeds for the future, която дава възможност на младите хора да получат едноседмично онлайн обучение по ИКТ теми като Изкуствен интелект, големи данни, облачни услуги и др. и да придобият и развият ценни умения. Друга програма, която компанията успешно реализира, е стипендиантската програма ICT Talents SFTF, в която студентите трябваше да представят своите творчески идеи как ИКТ ще променят света. Най-добрите 80 студента от едни от най-реномираните университети в страната, които се отличиха с умения и креативност, бяха наградени със стипендия.

Технологиите могат да осигурят ресурс за обучение там, където това е най-необходимо, защото все още има места по света, където трудности се срещат не само с цифровизацията на образованието, но и с основни ресурси. Ние силно подкрепяме нашите партньори в процеса на дигитализиране на образованието, така че всеки да може да придобие умения, които да отключат пълния му потенциал и от които се нуждае в бързо развиващия се свят.

Опазването на околната среда също е приоритет за технологичния гигант. „Huawei има концепция за „Технологии за по-добра планета“, която включва използването на технологии за укрепване на развитието на зелената енергия и борбата с изменението на климата. Вярваме, че информационните и комуникационните технологии са силни инструменти за намаляване на въглеродните емисии, насърчаване на възобновяемите енергийни източници и защита на природата,“ каза Тери Ли.

На 09.01 Huawei получи награда от неправителствената организация Carbon Disclosure Project (CDP), която събира данни за мерките за опазване на климата от световни компании и формира оценка за справяне с изменението на климата. Международната екологична организация с нестопанска цел постави Huawei в списъка на победителите в борбата за изменението на климата, единствената китайска фирма, получила това отличие. CDP също така присъди на Huawei награда „Отличие в екологичното лидерство“.

„Иновативните продукти и решения на компанията помагат на индустриите да намалят потреблението на енергия и емисиите си. До края на 2022 г. Huawei е помогнала на своите клиенти да намалят потреблението си на енергия с 19,5 милиарда киловата, което е приблизително равностойно на спестяване на 340 милиарда тона въглеродни емисии или 13 милиарда дървета,“ обясни г-н Ли.

В България имаме партньори, с които изграждаме соларни ферми, за да произвеждаме повече зелена енергия и по този начин да защитим прекрасната природа на страната

„Технологиите обогатяват живота на хората, те могат да направят живота по-удобен. Като водещ световен доставчик на ИКТ решения Huawei е посветена на устойчивото социално-икономическо развитие и се стреми да изгради по-добре свързан свят, в който всеки може да споделя всичко“, каза генералният мениджър на Huawei Technologies Bulgaria.

Българското социално интернет радио BRAILLE FM (Първи медиатор) е единственото по рода си в България и Европа. BRAILLE FM се излъчва 24 часа в денонощието, с 15 непрекъснати предавания през седмицата. Радиото е създадено през 2014 г. от Владислав Кацарски, генерален директор и Анелия Велинова, изпълнителен директор. Всички служители са хора с различни увреждания, назначени чрез Агенцията по заетостта.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини