Мичиган ще забранява принудителното чипиране на работниците

6
1558

Властите на щата Мичиган представиха законопроект, забраняващ на предприятията да чипират своите работници и служители.

През последните няколко години все повече големи компании изучават и тестват поставянето на подкожни RFID микрочипове с размер на оризово зърно, с които извършват мониторинг на ефективността на тяхната работа. Във връзка с това властите на Мичиган предложиха закон, забраняващ на компаниите да извършват задължително вмъкване на чипове под кожата на своите работници.

„Тъй като с течение на времето използването този тип технологии нарасна и продължава да расте, много е важно работодателите на Мичиган да могат да балансират интересите на своите компании с очакванията на своите работници и служители по отношение на тяхната конфиденциалност. С ръста на популярността на тези миниатюрни устройства, расте и броят на хората, които не желаят да носят подобни чипове и които са обезпокоени за своята лична конфиденциалност“ – заяви представителят на щата Мичиган Брона Кале  (Bronna Kahle) в Сената.

Някои компании започнаха да използват тези подкожни RFID чипове за засичане спазването на работното време, за използването им като ID удостоверения и електронни пропуски. Според Кале, все повече предприятия се интересуват от възможността за поставянето на подобни чипове под кожата на ръцете на своите работници. По този начин мениджърите могат да наблюдават каква е продуктивността на тяхната работа и да предлагат най-различни стратегии за нейното повишаване.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари