Младежи направиха рекорден пробег с електрическа кола в САЩ

4
1793

Да прекосиш Съединените щати от бряг до бряг е предизвикателство, особено когато си с електрическа кола, най-малкото заради това, че си зависим от станциите за зареждане. Точно това обаче направиха Брадли Д’Соуза и Джордан Харт – двама младежи, които поставиха нов рекорд за най-бързо прекосяване на САЩ в е-кола.

Тръгвайки от Лос Анджелис на 1 юли, те пристигат в Ню Йорк 51 часа и 47 минути по-късно, побеждавайки с почти четири часа досегашния рекорд.

Постижението е впечатляващо като се има предвид, че двамата карат Tesla Model S 85D в сравнение с по-големия обхват на Model S 90D, използван при предния рекорд.

При пътуването има само едно-единствено спиране за хранене; през останалото време Брадли и Джордан се хранят в колата. Част от уменията за пробега включват избирателно използване на климатика, за да се пести батерия, както и игнориране на предупрежденията за почивка на колата.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
АлоСветльоassa Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
assa
assa

Колко са карали над ограниченето за скорост?

assa
assa

Среднат им скорост е била около 85 км, може и да не са превишавали скоростта.

Светльо
Светльо

И да са им честити честитките, които ще получат.

Ало
Ало

Неграмотния преводач е написал „по-късно“. Вие да не наемате тинейджъри, които се дрогират на предната вечер и ходят недоспали на работа?