Изпълнителният директор и основател на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг обяви революционен план за функционирането на компанията, според който голяма част от служителите му ще работят от вкъщи, независимо от облекчаване на мерките, взети по повод глобалната пандемия, причинена от COVID-19. Това съобщи самият той в четвъртък.

Още през юли, заявява Зукърбърг, Facebook ще започне „агресивно да открива свободни дистанционни позиции във Facebook“, като намерението е около половината служители на компанията да работят извън офисите на Facebook през следващите пет до десет години.

Що се отнася до настоящите служители на Facebook, Зукърбърг споделя, че компанията възнамерява да предприеме „премерен подход“ към тях, базирайки се на функциите, които извършват и досегашното им представяне в работата. Той поставя като краен срок за служителите да уведомят компанията за новите си адреси до първи януари 2021 с цел актуализация на данъчните им заявления.

Ходът на Facebook представлява най-амбициозната стъпка на някоя от големите технологични компании по отношение на пост-COVID света, за който специалисти и анализатори чертаят от мрачни, по-мрачни сценарии. Подобен план беше обявен наскоро и от две други технологични компании – Square и Twitter – и двете водени от Джак Дорси. Те са и първите обявили дистанционен период на работа за неопределен период от време.

Разликата с Facebook е мащаба на компанията, която е работно място на над 50 000 човека, огромна работна сила, която Зукърбърг смята да увеличи до края на настоящата година с 10 000 инженера, както и да разшири офисите в три нови американски града: Денвър, Атланта и Далас.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари