Мобилните оператори в САЩ няма да ограничават данните на максимална скорост заради COVID-19

1
1178

Заради обявеното извънредно положение около глобалната пандемия COVID-19, в САЩ също са затворени училищата, детските градини, търговските центрове и предприятията, а компаниите молят служителите си да работят дистанционно от вкъщи, докато трае епидемията. Всички тези мерки респективно означават, че потребителите в страната ще имат нужда от сигурна и надеждна интернет връзка повече от всякога. Именно предвид острата нужда на обществеността от интернет свързаност, двата мобилни оператора Comcast и AT&T са първите телекоми в страната, които реагираха в полза на обществото.

Двата мобилни оператора решиха да изключат системите си, които ограничават максималната скорост на мобилния интернет на клиентите си, след изчерпването на включения в плана трафик на максимална скорост. Техните решения идват, след като Free Press призова доставчиците на интернет услуги да „реагират на извънредната ситуация и на обострената нужда от ключови широколентови връзки, които ще помогнат хората да водят нормалния си начин на живот, докато трае COVID-19 епидемията.“

Други доставчици на телекомуникационни услуги последваха примера, като пуснаха временни допълнителни пакети за клиентите си с по-бюджетни тарифни планове, които предлагат неограничен трафик на сравнително добра скорост, която е под максималната възможна в мрежата, но осигурява стабилна връзка и дава възможност за дистанционно учене и работа от вкъщи.

Към момента на написване на тази статия, COVID-19 вече се е разпространил в Африка, Америка, Австралия, Европа, Близкия Изток, Великобритания и други части на Азия. Смъртността от коронавируса сега е най-висока – от 128 000 заразени, 4 700 са починали по целия свят.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари