6.7 C
София

Мобилните оператори в САЩ си партнират с Google, за да въведат RCS съобщения

Най-четени

Rich Communication Services или RCS е отговорът на Google към iMessage на Apple, но не всеки потребител на Android има достъп до него. От следващата година клиентите на американския мобилен оператор Verizon ще могат да се възползват от подобрената опция за изпращане на текстови съобщения на своите телефони с Android, съобщи компанията във вторник миналата седмица.

„Нашите клиенти разчитат на нас, за да им осигурим надеждна, усъвършенствана и проста платформа за съобщения, с цел те да могат да поддържат връзка с хората, които са най-важни в живота им“, заяви Ронан Дън, вицепрезидент и главен изпълнителен директор на Verizon Consumer Group, в медийно информационно съобщение. „Работейки с Google, Verizon ще предложи на своите потребители на Android стабилна връзка чрез съобщения, която им позволява да осъществяват връзка с любими хора, марки и бизнеси по нови и иновативни начини.“

RCS протоколът от доста време насам е наличен в приложението на Google Messages и предоставя функции като изпращане и получаване на снимки и видеоклипове с висока разделителна способност, изпращане на текстови съобщения чрез Wi-Fi и обратна връзка дали съобщението е прочетено.

От следващата година устройствата на Verizon с Android ще бъдат с предварително инсталиран Google Messages. T-Mobile и AT&T вече обявиха подкрепата си за RCS в своите мрежи по-рано тази година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини