Модератор от форума на Silk Road може да получи доживотен затвор

0
30

Австралийският програмист Питър Неш в края на миналата седмица бе признат за виновен по обвинение в престъпен сговор с цел продажба на наркотици и пране на пари. И двете обвинения са свързани с това, че програмистът е участвал в ежедневната работа на печално известният сайт Silk Road. Съдът в момента обмисля на колко години да осъди Неш, като е възможен и доживотен затвор.

Присъдата на Неш ще бъде обявена приблизително два месеца след като бе осъден собственика на сайта Silk Road Рос Улбрихт.

Според съдебната документация, Питър Неш е известен в Глобалната мрежа с псевдонимите Samesamebutdifferent, Batman73, Symmetry и Anonymousasshit. Той е работил като модератор на форума на Silk Road в продължение на 10 месеца.

В обвинението се казва: „Модераторите са отговорни за мониторинга на потребителската активност във форумите, в които общуват потребители, както и за даване на разнообразни незаконни съвети. Те трябва да съобщават за незаконните проблеми, възникващи на сайта. Трябва да уведомяват администраторите на сайта, както и неговият собственик“.

Модераторите на Silk Road са получавали годишна заплата в размер на 50-70 хиляди американски долара.

В уеб-пространството вече се появиха много коментари за това решение на съда, като например, че трябва да осъдим и мобилните оператори, ако през техните мрежи се организира продажбата на наркотични вещества.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари