fbpx
6.1 C
София

Можем да говорим с починалите си близки чрез ИИ технология

Най-четени

В края на 2022 г. Deep Brain AI, корейска компания, започна да предлага услуга, наречена Re;memory, която ви позволява да разговаряте с починалите си близки хора. Услугата, която напомня за епизода Be Right Back от сериала Black Mirror, възпроизвежда виртуални хора, базирани на изкуствен интелект (ИИ). Те перфектно имитират лицата, гласовете и мимическите изражения на любимите ни хора, които отдавна са си отишли. Ще се почувствате сякаш водите видео разговор с тях.

Концепцията за използване на ИИ относно създаване на разговори между нашия свят и отвъдното, не е иновативна. Правени са подобни опити и преди под различни форми – чатбот или пък подкаст. А сега ИИ технологията е способна да имитира истинските гласове на хората.

Компанията Deep Brain AI комбинира всички тези функции в една платена услуга. Тя се предлага за всички, които биха искали отново да се свържат с любимите си хора, дори и само виртуално.

Как работи Re;memory?

След смъртта на любим човек, семейството остава единствено с дигитални спомени като снимки и видеоклипове. Всеки има нужда да вижда близките си и с тъга си спомня за отминалите дни.

Deep Brain AI събира тези ценни моменти и заедно с предварително интервю може да организира виртуална среща в тяхното студио. Никой няма да ви притеснява и дори можете да проведете недовършени разговори. Технологията за синтез на изображенията може да реализира ИИ човек, чиито вербални части са изцяло завършени – синхрон на устните и говора, движения на частите на тялото, мимически изражения. Компанията използва и разговорна ИИ технология, която обработва естествения език и разпознава разговорната реч, за да са възможни и разговорите в реално време.

Разговори с любимите хора

След като услугата Re;memory обработи всички предоставени данни, можете да с насладите на 30-минутен разговор с любим човек, да получите видео съобщение от него при специални поводи като рождени дни или годишнини. Има възможност и да се създаде биографичен видеоклип, който да е персонализиран за всеки човек от семейството, а освен това ИИ човек да присъства на погребение.

Услугата Re;memory се предлага чрез шоурум, в който 400-инчов екран и висококачествена звукова система правят изживяването възможно най-реалистично. В това пространство семейството може да изживее съкровени моменти с любимите си хора.

Компанията може да възпроизведе не само починали хора. По-рано Deep Brain AI представи ИИ версия на водещ на новини по националния канал. Компанията показа и ИИ модел на Юн Сук Юл, кандидат за Партията на народната сила, който сега е президент на Южна Корея.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини