Може би така ще изглеждат новите иконки в ОС Windows 10Х

0
1598

Неотдавна, по време на ежегодното събитие Surface корпорацията Microsoft анонсира новата операционна система Windows 10Х, предназначена за сгъваеми мобилни устройства с два екрана. Сега се появи нова информация за дизайна на иконките в новата ОС.

Промяната на иконките изглежда логична стъпка, като се има предвид, че Microsoft започна прехода към новата платформа Fluent Design. В уеб пространството се появиха първите изображения, които явно са концептуалните модели на бъдещия дизайн на иконките.

Засега са представени три иконки: карти, аларма и хора.

До излизането на операционната система Windows 10Х има още много време. Тя трябва да излезе през 2020 година, при това, най-вероятно през втората половина. Едва след това ще може да се говори за графичните нововъведения. Но е очевидно, че софтуерният гигант усилено работи върху тази ОС и навярно ще покаже нещо съвсем ново.

Другият нов момент е че Microsoft работи върху проекта Pegasus, в рамките на който ще бъде добавен потребителския интерфейс на Windows 10Х на традиционните лаптопи и таблети. При това Pegasus няма да замени интерфейса на на сегашната ОС Windows 10. Новият потребителски интерфейс ще получават само произведените през и след 2020 година компютърни устройства.

Уеб порталът WindowsLatest обърна внимание, че интерфейсът на Windows 10Х постепенно се превръща в графична среда съвсем като в Linux дистрибуциите, която не е твърдо прикрепена само към една операционна система.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за