Може да има безплатен Wi-Fi във всички населени места на България

9
5991

Жителите на всички населени места в България могат да получат достъп до безплатен интернет на публични места, благодарение на инициатива на Съвета на ЕС и Европейската комисия – WiFi4EU.

Програмата, за която общините могат да кандидатства с форма в сайта на МТИТС , предвижда осигуряването на бeзплaтeн бeзжичeн дocтъп дo cвeтoвнaтa мpeжa нa гpaждaнитe нa EC, cъoбщиxa oт тpaнcпopтнoтo вeдoмcтвo.

Всички проекти ще бъдат изцяло финансирани от Брюксел, стига да са в рамките на 20 хиляди евро, а министерството от своя страна започва информационна кампания сред кметовете, за да популяризира инициативата.

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) кани кметове от цялата страна на встъпителен информационния ден за инициативата на Съвета и на Европейския парламент – WiFi4EU (безплатен достъп до безжичен интернет). Във рамките на информационния ден ще бъде представен и проект „Изграждане на ГИС базирана електронна платформа „Единна информационна точка“. Той се осъществява от МТИТС с финансовата помощ на Оперативна програма „Добро управление“. В рамките на проекта ще бъде създаден електронен регистър за съществуващата и планираната телекомуникационна инфраструктура и за възможности за изграждане на електронни съобщителни мрежи с минимални капиталови разходи.

Информационният ден ще се проведе на 22 август от 9.30 ч. в Дома на Европа, гр. София, ул. “Г. С. Раковски“ № 124.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари