‘Моторола’ пуска телефон кредитна карта

0
22

Потребителите ще могат да извършват плащания, като насочат телефона си към PayPass устройство, снабдено с NFC безжичната технология
„Моторола“ e поредният производител на мобилни телефони, който интегрира функции за плащане в своите апарати. Компанията ще въведе експериментално технологията за плащане на „MasterCard – PayPass“.

Така потребителите ще могат да извършват плащания, като насочат телефона си към PayPass устройство, снабдено с NFC безжичната технология.

Апаратите също така ще могат да се използват за други подобни дейности, като „безжично“ отчитане на билети при посещение на различни мероприятия.

По думите на висш служител в „Моторола“ клетъчният телефон ще се превърне в портфейл, виртуален ключодържател или в лична карта.

Идеята за използване на мобилни телефони като средство за плащане съществува от дълго време, но досега нейното реализиране беше ограничено от бавните скорости на мрежите и от проблеми по сигурността.

„Моторола“ има намерение да продължи да произвежда иновативни продукти с високо качество. На 13 октомври компанията обяви пускането в Европа на шест нови модела мобилни телефони, оборудвани с камера, MP3 плеър и Bluetooth (Bluetooth.com).

Делът от пазара за мобилни телефони на компанията за миналата година е 15%, което й отрежда втората позиция в света след финландския гигант „Нокиа“ с дял от 35%.

За второто тримесечие на тази година продажбите на „Моторола“ са нараснали с 41% на годишна база. Компанията ще обяви резултатите си за третото тримесечие другата седмица.

Източник: netinfo.bg

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари