Доскоро резултатите от мачовете по време на Световното първенство по футбол се предсказваха от хора и някои животни. Например, любимият на публиката октопод Паул.

Но днес има по-надежден метод. Екип учени от Германия и Белгия използва специализирана невронна мрежа, обучена да дава футболни прогнози.

Уеб-порталът Motherboard съобщи, че новият ИИ и използва голям брой показатели в своите прогнози. Отчитат се класацията на футболния отбор в рейтинга на FIFA, средната възраст на футболистите, техният опит, постигнатите досега резултати, брутният вътрешен продукт на родната му страна, населението на неговата страна и още много други.

Изкуственият интелект е направил 100 000 симулации на започващото днес в Русия Световно първенство по футбол 2018. Невронната мрежа е симулирала всички варианти на срещите и класациите до финала включително. На тази база е пресметната вероятността за победа на всеки един футболен отбор.

Фаворити се оказаха Испания и Германия с вероятност за победа съответно 17,8% и 17,1%. Най-вероятното развитие на събитията, предсказани от ИИ, показва победата на Германия.

Според прогнозата, на четвъртфинала ще се срещнат Португалия и Франция, Бразилия и Белгия, Испания и Аржентина, Германия и Англия. На полуфинала ще излязат Франция и Бразилия, Испания и Германия. И накрая, Германия ще победи Бразилия.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
2 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
errzmii4eХайде сегаАйде бе Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
vopuyefipa
vopuyefipa

Не ви ли трябва „Мощен изкуствен интелект“ за да спрете да пишете глупости?

Анонимен
Анонимен

Аржентина

Анонимен
Анонимен

каза моят ИИ.

Айде бе
Айде бе

БА*** МОЩНИЯ СОФТУЕР ЩОМ ДАВА 0,0% НА 5 ОТБОРА ДА СТАНАТ СВЕТОВЕН ШАМПИОН …. ХАХАХА КОЛКО ЖАЛКО 😀

Хайде сега
Хайде сега

Това че резултатите са представени закръглени (най-вероятно от човек), не дава индикация за качеството на прогнозата (към момента на прогнозирането) 😉

Анонимен
Анонимен

брутният вътрешен продукт на родната му страна

zmii4e
zmii4e

100000 симулации не ми се струват чак толкова много, във възможностите на алгоритмите в момента могат да се добавят две или повече нули. Моята прогноза, предсказанието на невроната мрежа няма да се сбъдне на 100%, помислете за последствията :), но ще е „неприлично“ близо. Мнението ми се базира на интуииция не на статистика 🙂

err
err

Явно не е гледал вчерашните мачове 🙂