Мултирама официално прекрати дейността си в България

19
327

Гръцката верига за компютърна техника прекрати дейността си в България.

„Мултирама“ е на българския пазар от 2005 г. като част от едноименната гръцка компания майка, създадена от милиардера Панос Германос. Но през всичките си години на нашия пазар веригата работи на загуба, макар и приходите да растат.

С настъпването на финансовата криза, която свива потреблението „Мултирама“ продължава да отваря магазини и в провинцията, където потреблението е още по-свито от столицата. Хвърлят се огромни пари в реклама и развитие на бранда, като резултатите от кампаниите са със съмнителен резултат.

По-голямата част от продаваната във веригата стока не се внася от Гърция през компанията майка, а се взима от български дистрибутори, и то с отложено плащане.

Постепенно с влошаване на финансовото състояние на фирмата „Мултирама“ забавя и плащанията към контрагентите си. В един момент след пролетта на тази година някои дистрибутори спират да доставят стока на веригата. Според експерти от бранша фирмата дължи пари на всички големи ИТ дистрибутори, някои от които решават да търсят правата си.

Постепенно предлаганите артикули по магазините на компанията започват да намаляват. Започват постепенно да се затварят и магазини от веригата като накрая остават работещи само два в София.

От тези дни вече не работи и сайтът на компанията на който има следното съобщение:

Цитат:
Уважаеми клиенти, магазини Мултирама прекратяват дейността си. Моля да ни извините за причиненото неудобство.

А екипът на Kaldata.com ви напомня в случай, че имате нужда от техника заповядайте в нашия електронен магазин Bomba.bg

19
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
19 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
djagi
djagi

Явно много лош мениджмънт, продаваха на едни от най-високите цени в БГ, а в същото време им вървяха реклами, че при тях цените са най-ниски.

Aquaris
Aquaris

бе някак странно копиран ми се вижда тоя текст от един друг сайт и един друг автор

m0nss7erKill
m0nss7erKill

Хаха ами как да не фалира „Мултидрама“ като продават само боклуци. А и при тях беше най-скъпо. Много ми е интересно тези който са се прекарали да си вземат нещо и още са с гаранция кви ли ще ги дървят сега? 😀

sliderum
sliderum

Цитат:


А екипът на Kaldata.com ви напомня в случай, че имате нужда от техника заповядайте в нашия електронен магазин Bomba.bg


Това, със сигурност не е копирано. 😉

Aquaris
Aquaris

тук си прав
между другото начина на „писане“ много напомня начина по който аз „пиша“ недоразумението наречено „Курсова работа във висшето образование по каквато и да е тема“

marto008
marto008

Да отваряме шампанското!!!

Bfaf
Bfaf

Мултирама продаваха по-скъпо, но обслужването им беше на ниво. Случвало ми се е в Техномаркет и Технополис неведнъж консултантите да „бягат“ като ме видят. Отделно ми се е случвало да не могат да отговарят на елемнатрни въпроси. В Мултирама нито едно от тези неща не ми се беше случвало.

sliderum
sliderum

Хм, то тая птичка

, ако я видя на живо може и аз да избягам.

netvampire
netvampire

Bfaf, а ти какво очакваш след като си влязъл да си купиш комп от магазаин за ютии и бойлери???

beBoss™
beBoss™

Голяма работа, едни боклуци по-малко. BTW реших да посетя сайта, който уж калдата предлага и прави смешна реклама а имано бомбабг, цъкам настолни компютри и ми вади списък с „Термопроводяща подложка“, разни кабели и прочие 😀 Браво кефи ме хаха