Мъж осъден на 4 г. ефективно за пробиви на Facebook профили

2
24

Мъж от Калифорния, който е претърсвал профилите във Facebook на жени, за да получава информация, предоставяща му достъп до личните им електронни пощи, е получил ефективна присъда за повече от четири години.

След като е получавал достъп до електронните пощи на жертвите, Джордж Бронк е копирал от тях голи или полуголи снимки или видеоматериали, направени за да бъдат изпращани на съпрузите или приятелите им и след това ги е изпращал на семействата, приятелския кръг и колегите на тези жени и момичета.

Достъпът до електроните пощи е получаван чрез отговор на тайния въпрос за забравена парола – любим цвят, начално училище и др., които е научавал от профилите във Facebook на засегнатите жени.

Джордж Бронк е пледирал за виновен още в началото на съдебния процес, което в известна степен е смекчило вината му, но искането на защитата за наказание една година лишаване от свобода и изпитателен срок след това не е било удовлетворено, въпреки че подсъдимият и е изразил разкаянието за деянията си. Съдията се е аргументирал със заключенията на California Department of Corrections and Rehabilitation, според които Бронк е използвал снимки на детска порнография за да причинява болка и унижение на заснетите жени.

Бронк е обвинен в проникване в компютър, представяне с фалшива самоличност и притежание на детска порнография.

Жертвите са десетки и са от над седемнадесет щата. Сред доказателствата е бил личният компютър на осъдения, от който са били идентифицирани засегнати жени, впоследствие призовани да свидетелстват и признали, че са станали жертви на престъплението. На компютъра също така са били записани голям брой голи снимки и видеоматериали на жертвите.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари