Мъск: „Автопилотът на Tesla вече ме вози на работа почти самостоятелно“

20
2042

Уеб изданието Electrek съобщи, че специалистите на Tesla са инсталирали най-новата алфа версия на автопилота в електромобила на Илън Мъск, за да може генералният директор на компанията да тества новия софтуер. След направените изпитания Мъск каза, че изцяло безпилотната технология на Tesla ще бъде готова до края на тази година. Нейното практическо внедряване ще зависи от решенията на регулаторните органи.

„Лично проверих най-новата алфа версия на софтуера на автопилота. Технологията наистина е много по-добра, отколкото навярно си мислят другите. На практика аз мога да изляза от дома си и да стигна до работата почти без да управлявам електромобила, въпреки че преминава през райони със строежи и попадам в най-различни ситуации. Ето защо съм напълно уверен, че до края на тази година разработването на изцяло функциониращата система за автономно шофиране ще бъде завършена“ – каза Мъск.

Ако думите на Мъск се потвърдят, то Tesla ще стане първата компания, която ще извърши рязък преход от автономно шофиране от второ към пето ниво.

Петото ниво на автономно шофиране означава, че докато автомобилът пътува по зададения маршрут, неговият притежател може да гледа филми или да спи в купето. Освен това, за разлика от Waymo и най-разнообразни други стартъпи, Tesla не използва LiDAR и специализирани сензори близо до пътищата. Ето защо този автопилот ще може да се движи на произволни пътища за общо ползването по всяко време на годината независимо дали е ясно или вали дъжд или сняг.

4.8 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
20 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари