Мъск: „Автопилотът на Tesla е като Google сред търсачките“

6
1381

По време на среща с инвеститорите, организирана след тримесечния финансов отчет, генералният директор на Tesla заяви, че изкуственият интелект Autopilot, който разработва неговата компания, сериозно изпреварва конкуренцията. Илън Мъск добави, че електромобилите на Tesla до края на тази година ще започнат да пътуват без водач.

Аналитиците и инвеститорите, събрали се да чуят постигнатите финансови параметри за Q1 на 2020 година разбраха, че в сравнение с автопилотите на другите производители, технологията Autopilot AI е като Google на фона на останалите интернет търсачки.

Към днешен ден автопилотът на Tesla поема управлението на волана, контрола на скоростта и в някои случаи спирачките, но изисква от водача да държи ръцете си на волана и да не отвлича вниманието си от пътя. Но от началото на тази година компанията обяви съществени промени, които вече се въвеждат и тестват. Едно от тях е, че електромобилите вече самостоятелно спират на червен светофар и намаляват скоростта при някои пътни знаци.

„Считам, че нашето преимущество е буквално на няколко порядъка по-високо от достиженията на всички останали взети заедно“ – каза Мъск пред инвеститорите без излишна скромност. „Мисля, че това е дори трудно да бъде осъзнато от конкуренцията“.

Мъск добави, че сега неговите електромобили всеки месец събират информацията от милиони кръстовища, но когато карантината бъде отменена, те ще нараснат до милиарди.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари