Не може да се каже, че хората често мислят за покривите на своите сгради, въпреки че тази част на домовете е много важна.

Как да разберем дали покривът има нужда от ремонт? Да вземем стълба, да се качим горе и да огледаме. Може да се извика фирма, която да извърши оглед, да прецени състоянието на покрива и да поеме цялата работа и всички разходи. Може да се използва и дрон, но колко би струвало всичко това? Явно тези доисторически методи ще останат в миналото, понеже канадският стартъп предложи специална услуга, която върши всичко това с помощта на сателити. Не са необходими стълби или дрон – само компютър, с който може да се види всичко – от състоянието на покрива до цената на ремонта.

Roofr анализира състоянието на покрива на клиента, ъгъла под който е разположен, пресмята площта и цената на необходимите материали, а след това подбира подходяща компания, като клиентът може да избира, дали това да бъде най-близката, най-бързата или най-евтината.

Сега младата компания получава поръчки за по около 10 проекта седмично и вече е много популярна в Канада, а скоро възнамерява да предложи услугите си и в САЩ, където вече знаем един предприемач милиардер, който предлага най-съвременни и модни покриви, които генерират електрическа енергия. Идеята навярно ще се хареса на Мъск, понеже перфектно би допълнила една от неговите дейности.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Стартъп
Стартъп

„Мтартъп“ малоумник.

Палуестиниец
Палуестиниец

И кой го казва това ?
Откъде да знае какво ще му се хареса на него, а още повече – кой го интересува изобщо, че би му се харесало.
Извадете си е.зи.ци.те от г.ъ.за на Мъск !!!!