Илън Мъск възнамерява да прокара линия на Hyperloop до своя завод за производство на акумулатори. Мъск предполага, че по този начин ще постигне много висока ефективност и рентабилност. Транспортната линия ще съединява Gigafactory 1 със завода на Tesla във Фримонт. Някак всичките идеи на Мъск започнаха да приличат на един общ и взаимосвързан проект.

Когато Илън Мъск представи концепцията за високоскоростни вакуумни влакове, на първо място бе поставена възможността за извозването на пътници. Но и товарният потенциал на Hyperloop бе отбелязан. По принцип, извозването на най-разнообразни товари е по-лесно за реализация.

Досега Tesla нямаше причини да се замисля за скоростна логистика. По-голямата част от производството бе концентрирана в Калифорния. Но с този ограничен мащаб, компанията никога не би могла да реализира плановете си за производство на 1 милион електромобила годишно. Ако плановете на Мъск се осъществят, то още до края на тази година от Невада в Калифорния всяка седмица трябва да пристигат 10 000 комплекта акумулаторни батерии.

В своя Twitter акаунт Мъск предположи, че Hyperloop ще стане много добро и и ефикасно решение на транспортния проблем. А наскоро се появи информация, че Мъск е получил устно разрешение за прокопаване на тунелите и започване строежа на Hyperloop под земята.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари