Мъск: „До края на годината всички електромобили на Tesla ще станат автономни“

8
1347

По време на пресконференцията, посветена на финансовите резултати на Tesla, Илън Мъск засипа инвеститорите с добри новини. Неговата автомобилна компания успя да реализира печалба две поредни тримесечия, с което създаде тренд. През 2019 година производството на електромобили ще нарасне 1,5 пъти, а през месец юни Tesla ще представи електрически пикап. И още, към края на още тази година всички електромобили на компанията ще станат напълно автономни. Но притежателите на тези автомобили ще трябва да изчакат още малко.

Мъск счита 2018 година за най-тежката в своята кариера. Усилията за започването на стабилно масово производство са му стрували здравето и личния живот. Но той е изпълнил обещаното и сега има още по-амбициозни цели. Общият доход за миналата година достигна рекордните $21,4 милиарда, а загубите на компанията, натрупани през годините, са намалели двойно, а паричните резерви на компанията вече са $3,7 милиарда. Мъск добави, че дори и да започне глобална рецесия, Tesla пак ще произведе с 50% повече електромобили.

В края на пресконференцията, Илън Мъск каза, че Tesla усилено работи върху автопилота на електромобилите. Вече е постигната точност от 99,999% при пресичане на кръстовища със светофари. Към края на годината ще е готов автопилотът Full Self-Driving, който вече може да изпреварва бавно движещите се автомобили, да коригира маршрута в реално време, да се престроява, да напуска магистралите. Друг нов момент е, че автопилотът самостоятелно се ориентира на паркингите и при паркиране, зад волана не е необходим човек. Електромобилът вече може напълно самостоятелно да се движи на територията на паркингите.

В края на тази година автопилотът ще бъде готов, но кога ще бъде масово внедрен зависи от регулаторните органи.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
6 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
Капиталистха-ха :)DaveПешоOzzy Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ozzy
Ozzy

Всеки ден Тесла, всеки ден iфоня. Аре стига облъчване.

Капиталист
Капиталист

За какво облъчване говориш? Това е технологичен сайт, ако искаш да се правят ревюта на Лада, то трябва Лада да стане hi-tech и съм сигурен, че ще я отразят. За жалост в Русия дори и властта ползва Мерцедес, макар и преработен. Изводите си ги направи сам.

Dave
Dave

@Ozzy, много скоро ще ти свършат париците за нафтица и за смяна на масла и обслужвания или по скоро първо ще ти стане гадно че ние такива неща не плащаме и ще дойдеш и ти на Теслата… ама сега ревеш до последно понеже имаш службичка в някоя бензиностанцийка.

Пешо
Пешо

Ей такива дебили, като Капиталист първи ще започнат да се напиват и спят в „автономната“ Тесла.

ха-ха :)
ха-ха :)

Миришат му краката на Капиталист за Тесла 🙂 Откакто Вова назначи оранжевия клоун за президент на ФАЩ и той отряза средствата за идеологическа война, на Капиталист му плащат от американското НПО не в зелени хартийки, а в „соли за вана“. И понеже само на химия не се живее, а майка му остаря и вече не изкарва достатъчно, за да го храни, скоро ще му се наложи да си купи една теслА и да тръгне по строежите да търси почасова работа като общак 😀

Капиталист
Капиталист

Първо думата „НПО“ не е мръсна, второ, никога през живота си не съм взимал пари от НПО, а единствено съм дарявал на такива и то само родни. Колкото до Путин, според теб дали е възможно 17-тата икономика в света, която едвам се оправя да изплаща пенсии, дали има възможност да направи така, че техен човек да стане президент в най-силната държава към момента? И ако беше руска пионка, дали щеше да настоява НАТО да харчи повече за отбрана, да направи най-големия военен бюджет в историята, да обяви създаването на Космически сили към военните и да продава директно оръжие на Украйна… Виж още »

ха-ха :)
ха-ха :)

Да бе, „НПО“ и „фондация“ не са мръсни думи… Те ако питат майка ти – и „проститутка“ не е мръсна дума, нали? Професия като всяка друга… Или според теб – „педераст“. Демократична човещинка си е, какво толкова? 😀 Колкото до Русия – ключовият момент се нарича „асиметричен отговор“. Виждам те, че си просто момченце, затова ще ти обясня с примери. Когато установяват, че обикновената химикалка не може да пише в безтегловност, американците влагат половин милион долара (сегашни около 10 милиона) в разработването на химикал, който да може да се използва от космонавтите им в МКС. Руснаците постигат същия ефект, като… Виж още »

Капиталист
Капиталист

Не са мръсни думи, защото тези, които се занимават със съхранението на Български фолклор, помагането на деца и бездомни и разчитат на хора, които имат сърце, а не са хейтъро-психопати като теб, правят неща, които ти през целия си живот няма и 1% да направиш. Въпросния молив ще го влачите цял живот като пример, не казвам, че не е добър, но е глупав. Това е част от комунистическите опорни точки, които постоянно повтаряте, те са 20-30 нон-стоп се повтарят, всички ги знаем. Когато Тръмп беше демократ, републиканците бяха доминирани от неоконсерватори и ястреби. По това време Тръмо говори срещу интервенцията… Виж още »