Мъск: „До края на ноември ще покажем електрическия пикап“

7
1945

Новият електромобил на Tesla може изцяло да промени американския пазар на пикапи. Това е важна стъпка в електрификацията на личния транспорт извън пределите на големите градове.

През последните няколко месеца почти нямаше новини за електрическия пикап на Tesla. А сега Илън Мъск напомни на всички, че прототипът на новия модел ще бъде представен следващия месец.

Уеб порталът Electrek сподели, че през тази година са публикувани немалко данни за електрическия пикап на Tesla. Така например, известно е, че неговият пробег ще бъде от 640 до 800 км, а цената му ще бъде под $50 000.

Не се знае какъв ще бъде външният вид на този електромобил. Единственото изображение, представено по време на презентацията на компактния кросоувър Tesla Model Y, на практика не дават никаква представа за него. Засега Илън Мъск казва само, че електрическият пикап ще има футуристичен дизайн и няма да е за всеки.

Пикапите заемат значителна част от американския автомобилен пазар и тяхната електрификация е много важна. Въпреки че някои компании, включително Ford, General Motors и Rivian, вече проявяват интерес към произвеждането на електрически пикапи, очакванията са именно Tesla радикално да промени ситуацията.

Илън Мъск не се съмнява в блестящото бъдеще на електромобилите. Преди няколко дни той заяви, че съвсем скоро закупуването на поддържан електромобил ще бъде по-изгодно отколкото купуването на нов ДВГ автомобил.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Comedian
Comedian

Представям си как селско-американският реднек, с мазен от мазут гащеризон и полепнал царевичак и слама, и ботуши омазани с кравешки лайня се качва в чисто белият кожен салон на своят електрически Тесла ТРЪК ХАХАХАХАХАХАХАХХХАХХАХХ

Comedian
Comedian

А, за малко да забравя: и в същото време от вътре гърми Dire Straits
youtube.com/watch?v=JRDgihVDEko&feature=youtu.be&t=96

ngc-bg
ngc-bg

…само защо намеcи в картинката Dire Straits? 🙂

Шишо
Шишо

махни се от огледалото, получаваш ортикария, което е разбираемо като се знае какво виждаш в него.
Ето ти една истинска история: близо месец разглеждах автомобилите и техните гуми за да открия кал по тях. Чудех се как е възможно пътищата им да са чисти, колите чисти, на безбройните паркинги да няма нито едно петно от масло… Накрая намерих един пикап с малко засъхнало червеникаво петно на задна дясна. От пикапа слезе човек който си беше чист фермер: спретнат, с каубойска шапка и леки ботуши. Тексас. И представа си нямам ти как ще заприличаш на него…

Палустиниец
Палустиниец

Накрая ще вземе да си покаже оная си работа.
От каладата по-добре да направят една страница директно свързана със туитърката на Мъска.
Така и така се пише за всеки негов твиут

Comedian
Comedian

Какво несъгласие само, какви минуси, какво чудо!
За неразбралите: нямам нищо против Тесла Тръка и Реднеците и Американският Working class, просто не разбирам кой ще попадне в таргет групата на такъв автомобил?
А именно работещите в тези сфери, които имат нужда от здрави и корави машини на които да си монтират оборудването и инструментите, и които с работни дрехи и гащеризони ще трябва да сядат в луксозното и чисто бяло купе на въпросния „Трък“…….

Шишо
Шишо

и кво? на другия ден ти наредиха да смениш резбата и вече те кефи цивилизацията с нейните достижения ли? Естет! „луксозно и чисто бяло купе“ и сега кво се водиш: лява или дясна? чак си смешен