Мъск е готов да предостави на конкурентите лицензите за ключовите технологии на Tesla

1
2022

Според генералния директор на Tesla Илън Мъск, главната задача на компанията съвсем не е унищожаването на съперниците, а да могат всички заедно да осъществят транспортната революция. Заради тази цел той е готов да сподели своите технологии с изоставащите конкуренти.

Уеб изданието BI съобщи, че ръководителят на Tesla възнамерява да услужи на конкуренцията със своите хардуерни разработки и специализиран софтуер.

„Tesla и така предлага на всички своите задвижвания и батерии с отворени лицензи“ – заяви Мъск в своя Twitter акаунт. „Ние се опитваме да ускорим прехода към възобновяема енергия, а не да размажем конкуренцията“.

Това съобщение е своеобразен отговор на коментарите към вчерашната статия на Teslarati и Electrek, че германските автомобилни компании, въпреки значителното си изоставане, планират да догонят Tesla в разработването и производството на електромобили. Да напомним, че тази пролет генералният директор на Volkswagen Херберт Дис каза, че неговата компания значително изостава от Tesla, а вчера ръководителят на Audi Маркус Дюсман призна, че изостава от Tesla с минимум две години.

На въпроса на Twitter потребител, дали Мъск обмисля възможността да даде за легално използване своя иновативен софтуер за робомобили, Мъск отговори с „Разбира се“.

В близкото минало Tesla предоставяше трансмисии и батерии на Mercedes-Benz и Toyota, докато те притежаваха акции на автомобилната компания на Илън Мъск. Лицензите така си и останаха отворени и достъпни за всички.

3.5 8 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари