Илън Мъск предложи на потребителите на Reddit да задават въпроси относно неговите космически проекти. Ето някои от по-интересните отговори.

Най-висок ранг получи въпроса, защо Мъск възнамерява да намали размера на ракетата за полет до Марс. Намаляват се както размера, така и мощността: ракетата ще е с диаметър 9, а не 12 метра и ще има 21, а не 42 ракетни двигателя. Мъск обясни, че мощността на ракетата е намалена почти двойно, понеже нейният размер оказва нелинейно влияние на необходимата тяга от страна на двигателите. С новата маса на ракетата не са необходими толкова двигатели. Мъск счита, че неговият кораб може да кацне на Марс дори и при най-лошия сценарий – отказ на част от ракетните двигатели. Но системата може да управлява кораба и с част от двигателите.

На въпроса относно прогреса на космическите изследвания през следващите 5 години Мъск каза, че ще започнат тестовите полети на марсианския кораб първоначално на малка височина – няколко стотици километри. Ракетата ще може да превозва неголеми товари в орбита около Земята, тоест тестовете ще бъдат съчетани с нейното практическо и навярно комерсиално използване.

Да си припомним, че планът на Мъск предвижда един космически кораб да транспортира 100 души до Марс, но с течение на времето ще могат да се превозват и до 200 души едновременно. Полетът ще продължи от 80 до 150 дни, но с развитието на технологиите ще бъде намален на един месец.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
СоциалистНа селостига с тоя мошеник Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
стига с тоя мошеник
стига с тоя мошеник

До всяка точка от земята – за 1 час, след 20 години – на Марс, след неопределен брой години балъците, капарирали електрокар, може и да си го получат евентуално… Край нямат глупостите на хитрия мошеник, за да прибере парите на наивниците. А след това всички знаем какво следва – рязко обезценяване на акциите, борсова криза, фалит… Т.е. богатите стават още по-богати, а бедните – още по-бедни. Но очевидно не и по-умни, след като продължават да вярват на всеки сладкодумен измамник.

На село
На село

Ние КАПАНИ като телевизия, акции, борси ,платени пътища, марс не ползваме.

Имаме кокошки , кладенец, бол картофи и зеленчуци, царвица , грозде ,нацепихме дърва
и живеем по над 90 години.

Анонимен
Анонимен

богатите – още по-богати,
бедните – още по-бедни.

Caмо SKYNET ИИ ще реши неравенството.

Социалист
Социалист

Прав си другарю, аз от години наблюдавам уникалния ръст в държави като Русия, Венецуела и Северна Корея и много се надявам простите западняци и краварници да им последват примера на начина на живот и благоденствие. Китай имат също много добра пенсионна и здравна система, толкова е уникална, че направо все едно не съществува.

Сталин, наш Рулевой!