Илън Мъск бе въвлечен в поредния голям спор в Twitter. Но този път той залага не на своята печалба, а на неуспеха на конкурентите.

Мъск счита, че United Launch Alliance няма да успее успешно да изстреля своята ракета носител Vulcan до 2023 година. А ако това все пак стане, той е готов да изяде собствената си шапка. С горчица.

Спорът се завърза в Twitter, където Илън Мъск обсъждаше резултатите от изстрелването на тежката ракета носител Falcon Heavy със своите последователи. В един от своите коментари той сравни цената на изстрелването на Falcon Heavy с ракетата Delta-4 на конкурентната компания United Launch Alliance и каза, че тази ракета е много по-скъпа и изстрелването на Delta-4 не е толкова ефективно.

В това обсъждане се намеси ръководителят на ULA Тори Бруно и не се съгласи с цитираните от Мъск числа. Но по-интересното е, че Бруно спомена за скорошното представяне на ракетата Vulcan, конкурент на тежката ракета на Мъск.

Мъск очевидно не повярва на намеците, че ракетата Vulcan на ULS скоро може да осъществи своя първи полет и предложи нещо като облог. В типичния си стил Мъск заяви, че ще си изяде шапката, ако ракетата носител на конкурента се издигне в космоса по-рано от 2023 година.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Вулкана е лабава ракета, с възможности по-малки дори от на Делта 4 тежка. Така че, и да стане, и да не стане, е далече от това да застраши Сокол тежък. New Glenn обаче му е почти в категорията и ако Джеф Безос успее да предложи по-добра цена на старт, може да застраши сериозно бизнеса на Мъск. Освен това New Glenn ще започне стартира пробно още през 2020 и е вероятно при успех да почне да изпълнява договорни полети още от 2021г.

Dave
Dave

До 2023 ще има БФР и тогава даже да направят нещо то ще е без значение мигновенно.

Zapoznat
Zapoznat

хайде стига с този Мъск. Започнаха да го плокламират като месия.
То бива популизъм, но неговото срам няма.
Но от друга страна е разбираемо – има няколко компании, от които изобщо няма да има печалба и трябва да се ползва всякаква възможност за реклама.

Пенчо
Пенчо

Ти знаеш ли какви колосални обороти правят тия компании в момента бе пън? Просто тоя прави такива инвестиции че свят да ти се завие затова все се води на загуба. След години неговите компании ще управляват света.

Иван
Иван

А ти си от всички страни разбираем, разпознаваем и разбиваем.

Радо
Радо

С този коментар да се беше написал Не-Запознат! Какво ти пречи човека не разбирам.

brutester
brutester

Превода не е точен. Мъск казва „rocket with a national security spacecraft“, което е не само да изтрелят ракетата, но тя да е одобрена за военни товари. Второто е сложната част

Васил
Васил

ама аз не виждам да има шапка