Мъск обяви ново радикално намаляване разходите на Tesla

21
2070

Tesla подготвя мащабно съкращение на разходите. Илън Мъск заедно с новия финансов директор Зак Киркхорн (Zach Kirkhorn) лично ще направят анализ на всички разходи, за да съставят нова стратегия за компенсиране загубите от предишното тримесечие. Това се казва в електронно писмо, изпратени до всички работници и служители на Tesla.

Уеб изданието Electrek цитира Мъск и съобщава, че ще бъде анализиран всеки разход на компанията, включително резервни части, заплати, командировки, разходите за наем и т.н. Ще бъде обърнато внимание и на най-дребните разходни пера. Киркхорн ще проверява и подписва всяка страница от отчета за разходите, а Мъск – всяка десета.

Генералният директор на Tesla отбеляза, че този толкова радикален подход е единственият начин за постигането на финансова стабилност. Той призова служителите през следващите няколко седмици да проявят по-голяма отговорност по отношение намаляване на разходите.

Това не е първия път, когато се правят подобни съкращения. Така например, миналата година Мъск поиска от всеки работник и служител да се замисли, как би могъл да намали разходите и подчерта, че дори и най-малкото увеличение на ефективността може да окаже влияние върху финансовото състояние на Tesla. Малко по-късно автомобилната компания на Мъск успя да достигне производството на по 1000 броя Model 3 в денонощие.

Новите икономии се налагат, поради загубата в размер на $700 милиона от предишното тримесечие. Компанията има резерв от $2,2 милиарда, но тези средства може да се окажат недостатъчни.

В същото време конкурентите на Tesla са готови да се борят за пазара на електромобили. Така например германският автомобилен гигант Volkswagen няма никакви проблеми с парите, нито с доставката на компоненти за своя потенциален хит ID.3.

21
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
17 Отговори на коментарите
12 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Българите са нископроизводителни
Българите са нископроизводителни

Ако беше производството на Лада, жигули или някоя друга държава в бленувания социализъм, който маргиналите в България искат, то компаниите щяха да са фалирали и застояли с години. В Китай нямат този проблем, там няма нищо социално – детски труд, липса на здравно, социално и пенсионно осигуряване, концетрационни лагери с насилствен труд /стотици хиляди малцинства са в концетрационни лагери в 2019-та година – етнически, религиозни, политически опозиционери/. Липса на правни регулации, липса на екологични норми /дори пакта им дава години наред гратисен период/, липса на хранителни норми, здравни норми, фармацефтични норми и много други. Та, има два пътя: – деспотично… Виж още »

favr
favr

глупостите ти край нямат…

Western Civilization
Western Civilization

Фактологията е най-силното оръжие срещу дезинформационните кампании на Москва!

favr
favr

вярно е… обаче глупостите ти нямат нищо общо с фактологията…

Гешев
Гешев

Този е психично болен

Ало
Ало

Може и луд да е, но не виждам какво от това, което е написал да не е вярно. Не виждате ли какво правят с нас? Заляха ни с фалшиви новини. Всяка втора патка цитира нереални събития, отваряш сайта – небивалици, Путин, небивалици, Путин…Луд, луд, ама е прав.

С.Георгиев
С.Георгиев

Ей като чуете Путин и почва да ви сърби отдолу….ех този Путин…

Ало
Ало

Казвам какво има на сайтовете с фалшиви сензационни новини. Аз ли съм го сложил там и кой според теб го сърби – тоя дето ненавижда еврейското джудже диктатор или тоя, който му плащат през рекламни агенции да прави реклама на това джудце?

Шишо
Шишо

аидееее, тъпака пак си показа главата от…

ТЖ Лъска
ТЖ Лъска

И ĸaĸ cвoбoднo дa ce ĸoнĸypиpaмe c Лъcĸa cлeд ĸaтo тoй ниĸoгa нe e бил нa пeчaлбa и блaгoдapeниe нa 30тe млpд дaдeни мy oт дъpжaвaтa oщe нe e изxвъpлeн в аналите на историята.

Ужаст
Ужаст

Фейк, бъркаш Спейс Х и Тесла. Отделно единствените компании, които преминаха през депресията за Форд и Тесла, само G&M беше спасена. Лъжец, пропагандатор, дезинформатор. В ЕС трябва да се въведе руския закон за интернет да се търси отговорност на вашите лъжи.

ТЖ Лъска
ТЖ Лъска

Абе Фалш ако колите му нямат субсидии кой ще ги купува? Как 10 лета си с по десетки милиони загуби на месец?Представа си нямаш.

Пенчо
Пенчо

По същия начин по който амазон беше над 10г на загуба, и много други компании са на загуба. Докато има инвестиции винаги може да си на загуба. Всички големи световни корпорации работят с години на загуба и после избиват на топ местата.

ТЖ Лъска
ТЖ Лъска

Това се казва дъмпинг. Нали сте за пазарна икономика.

Ало
Ало

Дъмпинг е когато продаваш ПОД себестойнсотта на услугата или продукта с цел дългосрочно сриване на конкуренцията и много трудно се доказва.

Услугите и продуктите на Тесла не се порадват под себестойността си.

Загубите идват от инвестиции в иновации, а не от изкуствено сваляне на цени на продукта или услугата.

Сега си седни, имаш двойка. Просто не се излагай, чужденците, които псувате всеки ден имат средно по-високо ниво от Вас.

ТЖ Лъска
ТЖ Лъска

Кви двойки те гонят. Разходите за иновации са към крайния продукт. Ма вий от де да знаете .

Шишо
Шишо

а за пазарна сме, ама ти не си. и не я разбираш. дали щот си (не)умен?

115
115

А както обикновено, след изказване на мъск, батериите на теслата ще започнат издържат 20% повече

Шишо
Шишо

тц. трябваше да кажеш че ще фалира. нали това ти беше опоркат до онзи ден?

Петър
Петър

Отварям статия за Tesla и виждам коментари за социализма и руския президент…
Чудя се дали има бъг в сайта или моят браузер е кеширал нещо старо.

Писна ми от прости селяни
Писна ми от прости селяни

Има празни глави на селски бекове от така прехваления ни български род!