8.4 C
София

Мъск отговори на руски език на предложението на Рогозин за сътрудничество

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Илън Мъск продължава да учи руски език и да го използва доколкото може. След като видя в Twitter поздравленията на ръководителя на Роскосмос Дмитрий Рогозин (на английски), Мъск превключи на кирилица. Отговорът се получи леко зловещ.

Дмитрий Рогозин продължава да ръководи Роскосмос, въпреки че няма някакви особени ярки постижения, но не дава възможност на журналистите да скучаят. На 31 май той написа в своя Twitter акаунт, че всъщност през 2014 година не се е шегувал с предложението си САЩ да използва батут за доставката на американските астронавти до МКС. Оказа се, че това е своеобразна заплаха за Америка по отношение възможното въвеждане на санкции срещу Русия и че тогава, който трябва го е чул.

Рогозин написа това на руски, като след това изпрати на английски език поздрави на НАСА и SpaceX по случай успешния полет на Crew Dragon. Той специално поздрави Мъск и каза, че му харесват неговите шеги. Накрая поздравът завършва с думите „Надавам се да продължим нашата съвместна работа„.

След по-малко от 4 часа Мъск реагира на този туит. Той все по-често пише на кирилица в Twitter, въпреки оплакванията на американците, че не могат да прочетат тези съобщения.

„Благодаря сър, ха-ха. Ние разчитаме на взаимоизгодно и процъфтяващо дългосрочно сътрудничество“ – написа Мъск.

Всичко изглежда съвсем нормално, освен това „ха-ха“ вместо емоджита. Според руските медии този отговор не е много дружелюбен, като се имат предвид досегашните отношения между Мъск и Рогозин. Вчера генералният директор на SpaceX по време на голямата пресконференция напомни, че не е забравил шегата на Рогозин относно батута. Той през смях съобщи в Twitter, че „Трамплинът работи“ и допълни, че въпросният „батут“ е едно от ключовите достижения на човечеството.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини