Мъск показа как ще изглежда европейската гигафабрика на Tesla

3
1280

Генералният директор на Tesla Илън Мъск публикува в своя Twitter акаунт рендер, показващ как ще изглежда бъдещата Gigafactory 4, строителството на която започна в Германия.

Това е първата архитектурна визуализация, показваща външния вид на европейския завод на Tesla и даваща възможност да се оцени как ще изглежда този гигантски завод отвън. Досега се появяваха само някои общи планове от проектантската документация, които даваха някаква представа за вътрешната структура на Gigafactory.

Не е ясно кой точно е проектантът на европейската гигафабрика. Вижда се, че дизайнът на Gigafactory 4 силно се различава от този на Gigafactory 1 в Невада и Gigafactory 2 в Шанхай, които доста си приличат. Може да се каже, че зданието ще бъде на два етажа и ще се състои от няколко блока с голяма площ.

По идея Gigafactory 4 ще бъде неголям високотехнологичен остров в огромна площ от зелени насаждения. На покрива над главния вход се вижда нещо, което прилича на открита тераса. По-голямата част от покрива на Gigafactory 4 е покрита със слънчеви панели и това сякаш е единственото по което си приличат всичките гигантски фабрики на Tesla.

Строителството на Gigafactory 4 започна през месец февруари тази година и се осъществява с много бързи темпове. Доставките на първите автомобили от европейския завод на Tesla са планирани за 2021 година. Ето едно видео, заснето от дрон, което показва как изглежда Gigafactory 4 към днешен ден:

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари