Мъск: придобиването на Maxwell от Tesla ще окаже огромно влияние върху батериите

3
3527

В рамките на двучасов подкаст генералният директор на Tesla Илън Мъск сподели защо преди една година е дал $200 милиона за закупуването на компанията Maxwell. Основното ноу-хау на тази компания са суперкондензаторите, но те не са необходими на Tesla. Но благодарение на другите технологии на Maxwell автомобилната компания на Илън Мъск с пълна сила подготвя производството на собствени значително усъвършенствани акумулаторни батерии.

Когато в началото на миналата година Tesla обяви, че възнамерява да придобие компанията Maxwell за $200 милиона, пазарните анализатори недоумяваха за какво е необходимо това. Maxwell е известна като производител на суперкондензатори, които Tesla не използва. Но някак бе изпусната информацията, че тази компания е успяла да разработи сух електрод за захранващите елементи.

Сега генералният директор на Tesla потвърди втората версия: прогресът в областта на литиевойонните батерии направи ненужни суперкондензаторите от гледна точка на електромобилите. Вместо това компанията възнамерява да използва някои други технологии на Maxwell.

„Нещата са сериозни“ – каза Мъск. „Maxwell има много технологии, които ако бъдат използвани правилно, могат да окажат огромно въздействие“.

Мъск потвърди, че една от тях е многообещаващата технология за създаването и производството на сух електрод.

През втората половина на миналата година Мъск заяви намеренията си изцяло да поеме производството на акумулаторните батерии за електромобилите в свои ръце и намекна, че е извършен голям пробив в сферата на литиевойонните батерии без анод. Тези батерии са много по-надеждни и значително по-евтини от днешните аналози. Мъск добави, че по-подробна информация ще съобщи по време на събитието Battery and Powertrain day, което ще се състои след няколко месеца.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Efix
Efix

Индустриализира ли такъв пробив, Тесла ще дръпне още напред …

Надблюдател
Надблюдател

Море къде повече ще дръпне ако и Ултракондензатори се вкарат в колите ехее ама требва да се сети някой де.
Но това е проблема на Муск има страх от моторетки а от так тръгва транспортната революция а не от колите – за БГ не говорим тука нищо не е както трябва.

tonazi
tonazi

Мъск Мутант който със своите изобретения идеи ще промени човечеството близко и далечно бъдеще