Мъск стартира завода на Tesla въпреки забраната на властите

12
1103

Илън Мъск съобщи, че стартира работата на своята гигафабрика за производство на електромобили в окръг Аламида, Калифорния, въпреки забраната на властите. Както обикновено, генералният директор на Tesla и SpaceX публикува тази информация в своя Twitter акаунт.

Мъск каза още, че лично ще присъства в завода. Ръководителят на Tesla предложи да бъде арестуван именно той, ако властите имат намерение да арестуват някого.

„Днес Tesla рестартира производството на електромобили, въпреки забраната на чиновниците на Аламида. Аз ще бъда там заедно с всички. Ако някой трябва да бъде арестуван, моля това да бъда само аз“ – Илън Мъск.

Губернаторът на Калифорния официално разреши от 7-ми май да бъде възобновена работата на всички предприятия, които бяха затворили врати заради пандемията от новия коронавирус. Но в това нареждане имаше параграф, според който местните органи по своя преценка имат право да удължават карантинния срок. В окръг Аламида ограниченията остават в сила до края на месец май.

Местните власти заявиха, че Tesla не изпълнява всички критерии, необходими, за да може завода да продължи работата си отново. В отговор на това Илън Мъск официално заведе съдебно дело срещу властите на окръг Аламида. И още, Tesla започва незабавното преместване на своя централен офис и своите бъдещи проекти в Тексас или Невада. Естествено, там ще отидат и огромните данъци, които плаща Tesla. Той постави под съмнение производството на електромобили във Фримонт и по принцип наистина може да премести своята гигантска фабрика на друго място.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари