Електрическият спортен автомобил Tesla Roadster, анонсиран миналата седмица, буквално порази публиката със съчетанието на много висока скорост и голям пробег.

Ускорението от 0 до 100 км/ч за 1,9 секунди изглежда толкова потресаващо, че изглежда нереално да бъде получено при обикновен автомобил. Оказа се, че това не е предел за Илън Мъск, който специално уточни в своя Twitter акаунт, че 1,9 секунди са показател на базовата версия на спортния електромобил.

Всички фенове на още по-високи скорости могат да поръчат специалния пакет с подобрения (аналогичен на insane/ludicrous mode), който ще постави ускорението на автомобилите на ново ниво.

Не бива да се забравя, че резултатът от 1,9 секунди е получен при почти идеални условия – опитен водач зад волана, състезателно трасе и специални гуми. Как ще се държи новият Tesla Roadster на обикновените шосета предстои да разберем след около 2 години, когато ще стартира серийното производство.

Мъск обяви как точно ще бъде подобрен рекордът от 1,9 секунди. Оказа се, че ще се използват някои технологии от SpaceX – космическата компания на Мъск.

Типично в своя стил Мъск се пошегува, че с новите подобрения спортният автомобил ще може да прелита кратки разстояния, но не всички водачи ще могат да се оправят в този режим.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари