Електрическият спортен автомобил Tesla Roadster, анонсиран миналата седмица, буквално порази публиката със съчетанието на много висока скорост и голям пробег.

Ускорението от 0 до 100 км/ч за 1,9 секунди изглежда толкова потресаващо, че изглежда нереално да бъде получено при обикновен автомобил. Оказа се, че това не е предел за Илън Мъск, който специално уточни в своя Twitter акаунт, че 1,9 секунди са показател на базовата версия на спортния електромобил.

Всички фенове на още по-високи скорости могат да поръчат специалния пакет с подобрения (аналогичен на insane/ludicrous mode), който ще постави ускорението на автомобилите на ново ниво.

Не бива да се забравя, че резултатът от 1,9 секунди е получен при почти идеални условия – опитен водач зад волана, състезателно трасе и специални гуми. Как ще се държи новият Tesla Roadster на обикновените шосета предстои да разберем след около 2 години, когато ще стартира серийното производство.

Мъск обяви как точно ще бъде подобрен рекордът от 1,9 секунди. Оказа се, че ще се използват някои технологии от SpaceX – космическата компания на Мъск.

Типично в своя стил Мъск се пошегува, че с новите подобрения спортният автомобил ще може да прелита кратки разстояния, но не всички водачи ще могат да се оправят в този режим.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

„Мъск ще използва ракетни технологии, за постигне още по-голямо ускорение на Tesla Roadster“
Дано да не фалира, преди да успее да ги използува. Не че не очаквам поредната финансова инжекция с парички от данъкоплатците, то си е станало едва ли не традиция, в посока на някои частни фирми основно щатски, да се леят потоци държавни парички, почти безконтролно. Нашите обществени поръчки, ряпа да ядат пред тяхната практика.

Екс
Екс

Кольо, само ти ли не можеш да схванеш, че тоя пич твори история!
Парите са едни хартийки, а това, което тоя прави, може да спаси планетата!
Тоя си е чиста БЯЛА ЛЯСТОВИЦА!

s419153
s419153

Защо не написахте колко ще струва? Предварителното плащане и кога ще си получат колите новите собственици?! Чакам кога ще фалира този надут балон!

Пенчо
Пенчо

Пише си го на сайта, ама такива като теб които не могат да четат няма от къде да знаят

Пазарно стопанство, свободна икономика
Пазарно стопанство, свободна икономика

Нищо не пише на сайта. Точно както биткойна – добра технология + балон.

pedro
pedro

Запотили му се лещите

Nikolai
Nikolai

Айде БГ разбирачите,вие сте!

Име
Име

GМ нe e пpaвилa гoлeми инвecтиции в eлeĸтpичecĸи aвтoмoбили или в плъг-ин xибpиди и e нaзaд c paзвитиeтo нa двигaтeлитe cи c мeждy 5 и 7 гoдини cпpямo ocтaнaлитe aвтoмoбилни пpoизвoдитeли.