Мъск: Starlink ще осигурява интернет връзка дори и в бързите влакове, движещи се с висока скорост

6
684

Генералният директор на SpaceX Илън Мъск сподели за още един вариант за използването на сателитния интернет Starlink. Преимуществата на скоростната сателитна връзка ще могат да се използват не само в труднодостъпните региони на планетата, но и в бързите влакове.

Шведският учен Антон Канерва зададе на ръководителя на SpaceX Илън Мъск в Twitter въпрос, дали ще може да се поставят сателитни чинии върху бързите пътнически влакове с цел да бъде осигурена широколентова сателитна връзка и в най отдалечените региони. ZDNet добавя, че за Швеция, която е страна с ниска плътност на населението, това не е случаен въпрос. Повечето големи шведски градове са свързани с железопътни линии и в обширните територии между тях почти никога няма интернет връзка.

‘Би било великолепно, ако влаковете, които се движат в тази пустош, имаха връзка с Глобалната мрежа’ – написа Каневра.

Мъск заяви, че за Starlink това не е проблем и че за антените с фазирана решетка това движение е твърде бавно.

Сателитите на SpaceX, които обикалят в орбита около Земята на височина около 550 км, са оборудвани с четири антени с фазирана решетка за приемане и излъчване на сигналите. Наземните терминали са оборудвани с електромотори, които насочват приемната антена в оптимално положение.

Към днешен ден SpaceX изведе в орбита почти 800 сателита от системата Starlink, което е достатъчно за територията на Северна Америка.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари