Мъск: „Tesla ще има рекордно тримесечие, ако се справим с логистиката“

14
707

Медиите публикуваха поредното електронно писмо, изпратено от Илън Мъск на служителите на Tesla. Той отбеляза високото търсене на електромобилите на компанията и заяви, че за достигането на рекордни тримесечни финансови показатели е необходимо да се реши стария проблем на Tesla – неефективната мрежа за доставки.

Уеб порталът Electrek отбеляза, че тясното място на Tesla си остава доставката на вече готовите електромобили. Мъск предпочита вместо да наема външни дилърски центрове, изцяло да контролира процеса на продажбите. Засега изглежда, че този модел не работи, понеже всеки месец има маса произведени електромобили, които не са доставени.

И този път генералният директор на Tesla заяви, че лично ще се заеме с решаването на проблема. В своето писмо той съобщи, че на всеки два дни ще звъни в центровете за продажби на компанията от целия свят, за да може винаги да е в течение, какви мерки е необходимо да се предприемат за увеличаване на доставките.

Освен това Мъск възнамерява да намали цената на самата доставка от поточната линия до крайния купувач. Анализите показват, че към днешен ден Tesla губи твърде много пари поради неефективни логистични решения.

В едно от предишните си писма към персонала Илън Мъск предупреди служителите, че предстои радикално съкращение на разходите. Той заедно с новия финансов директор лично ще анализират и одобряват всички предстоящи разходи.

14
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
13 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
115
115

Зле се управлява тази компания. Елементарни проблеми не може да реши, ама иначе ще ходи на Марс 😀

Лол
Лол

„Елементарни проблеми“, давай Ганьо, колко бири изпи днеска и колко белота изигра, изяде ли си мазната баница сутринта. Върви до мазето, че цялото е пръшлясало с боклуци да го почистиш и вземи си плати асаньора от 5 лв, преди да говориш и даваш оценки на неща, които са светлинни години над теб.

115
115

Битовите ти проблеми са наистина много, но ако запретнеш ръкави за няколко дни сигурно ще успееш да ги решиш 😀
А ако тесла наистина има такива проблеми, то те са смехотворни. Да произвеждаш продукт, който се търси, да имаш пазар, но да не можеш да го доставиш на клиентите е нелепа ситуация. А това продължава години 😉

Лол
Лол

Отдели 5 дена да си решиш битовите проблеми, щом са толкова лесни и след това кандидатствай на работа в Тесла, да им решиш всичките проблеми. Знаеш ли какво е „културен шок“? Когато такива „компетентни“ като теб отидат в цивилизована държава и не могат да си намерят никаква работа на ръководен пост, защото нямат нито образователния ценз, нито способностите, нито практиката, нито нищо. Много мозъци като теб съм виждал, които лятото ходят да берат ягоди, защото са изключително умни и компетентни. Както казах, ако всеки Ганьо беше толкова компетентен, колкото си мисли, то улиците нямаше да са мръсни, мазетата нямаше да… Виж още »

Лол
Лол

Годшно средно БВП на глава от населението в България за 2018 – 9267 долара, на САЩ – 62996 долара. Отиди да им обясниш колко си напред Ганьо, как ще им решиш всичките проблеми. Както ти казах, „културният шок“ е нещо страшно за такива като теб. Стойте си в селския балон, ще дойде момент, в който ще се отворят границите и нещата ще се приключат за добро.

115
115

Леле ти не се удържаш… Да не би да работиш в тесла? 😀
Айде сега да ни дадеш пример с друга компания, която има такива проблеми като тесла, в продължение на години 😀

Ганьо
Ганьо

Кога викаш ще отварят границите , та да си приготвяме дисагите, и да тръгваме?

Радо
Радо

Като даваш такива експертни оценки , че са зле управлявани, защо не пробваш да работиш за тях да ги оправиш? Или както каза Лол твойте 700 лв ‘чисто’ са по добре от техните 7 000 лв?
Обикновен селски тарикат , който всичко знае и всичко може си ти!

115
115

Не бе, добре са управлявани. Десет години работи на загуба. Добре че има будали та наливат пари в каца без дъно. Ама и това ще свърши.

Лол
Лол

Почти всяка модерна компания работи на загуба защото инвестира в дългосрочен успех, а не в краткосрочно мутроидни 90-тарски прищевки както на Бай Ганьо му харесва. Юбер, Спотифай, ЮТюб проекта и още много други години наред бяха на загуба. Това не ти е селският ресторант и кръчмата на Бай Добри, в който се наливаш с метилова ракия и се мислиш за велик. Знам ги такива като Вас, едно време псувахте телевизора как трябва да играе Бербатов, сега давате оценки на Тесла. Казах ти, слез до мазето, изчисти го, измийте си входа, плати си 5-те лева за асансьор, извикай някой да го… Виж още »

115
115

Доста добре си запознат с битовите проблеми на пияниците и на етажната собственост. Откъде ли? 😀
А това за дългосрочния успех, го обяснявай на акционерите, аз не съм от тях 😉

Пенчо
Пенчо

115 много си прост бе баце, човека обърна най-закоравелия сектор в света – авто сектора и уби петролната индустрия и направи космическа компания. На теб обаче от мазната ти клавиатура всичките проблеми са много лесни за решаване ама неможеш на две магарета сеното да разделиш иначе…

115
115

И ти си едно зомби, „убил петролната индустрия“… 😀
То не си заслужава въобще да се контактува с такива като вас.

Пенчо
Пенчо

Естествено че не може да се говори като нямаш рагументи. Досега не си казал нито как да реши проблема който смяташ за лесен нито си дал 1 факт в подкрепа на твърденията си.
Нали нямаше да има електрическа кола – кво стана а? Хахаха айде върни пак стария кон да побиеш поне… А това че петролната индустрия е мъртва се вижда от немощните тролове като тебе които пишат банални глупости само и само да изкарате още 1 ден на пейрола…