“Криптовалутите са бъдещето”. Сигурни сме, че все по-често чувате тези думи. В световен мащаб нараства броят на хората, които предпочитат именно този начин за извършване на финансови операции. В крайна сметка, основания за това не липсват. Криптовалутите са независими от банковата система и не се поддават на влияние от страна на правителства и корпорации. Те са сбъдната мечта за хората, търсещи абсолютна свобода, включително и по отношение на парите си.

Както може би вече сте разбрали от кратките ни уводни думи, сред големите очарования на криптовалутите е фактът, че контролът над тях е практически децентрализиран. Управлението им стъпва върху т.нар. блокова верига (блокчейн), която остава извън пипалата на банковите институции и правителствата. Мнозина ги предпочитат именно поради възможността да извършват финансови движения, простиращи се извън границите на добре познатата ни банкова система.

Според официални данни до 19 август 2018 година, броят на криптовалутите в глобалната мрежа е надвишавал цифрата от 1600. Имайки предвид обаче, че една криптовалута може да бъде създадена във всеки един момент, техният брой не спира да нараства. Според данни до месец декември 2018 година, пазарната стойност на криптовалутите се равнява на около 100 милиарда щатски долара.

Опитвайки се да бъдат възможно най-актуални и напредничави, редица букмейкъри започнаха да приемат криптовалутите в своите системи.

Защо да използвам криптовалута, залагайки онлайн?

Във време, в което защитата на личните данни става все по-обсъждан проблем, залагането с криптовалута може сериозно да ви изкуши. Вашите криптопортфейли не съдържат каквито и да е лични данни, а транзакциите са с максимална сигурност и със сравнително ниски такси. Плюс това са мигновенни, което е голямо предимство.

Ако вашият букмейкър не приема криптовалута като разплащателен метод, има начин да си намерите “вратичка”. Почти всички онлайн букмейкъри предлагат възможността за използване на електронни портфейли като Neteller, например. Подобни услуги позволяват да заредите своя портфейл с криптовалута, а след това да депозирате средства и в своя бетинг акаунт.

Безопасно ли е да използвам криптовалута в сайтове за залагания?

Разбира се, стига да го правите в системата на надеждни букмейкъри с добра репутация. Подобни букмейкъри имат добре защитени сайтове с криптирана информация. Препоръчва се и да внимавате с използването на несигурна интернет връзка.

Навсякъде ли е позволено използването на криптовалути при залагане?

Редица държави все още са скептично настроени спрямо употребата на криптовалути. Определени правителства вярват, че криптовалутите, заради своята анонимност, могат да бъдат използвани за престъпни схеми, като например прането на пари. Държави като Русия, Китай, Исландия, Виетнам и други не позволяват използването на криптовалути като разплащателен метод.

Efbet – новатори за българския пазар

Efbet е първият български букмейкър, който предложи на клиентите си опцията да изполват най-популярната криптовалута bitcoin като разплащателно средство. В момента обаче компанията е премахнала bitcoin от своята система. Efbet обаче работи с електронния портфейл Neteller, за който по-горе обяснихме, че може да бъде обвързан с употребата на криптовалутa.

Разбира се, надяваме се в един момент всички големи букмейкъри да предлагат възможността за използване на криптовалута в системата им. Би било наистина удобно да отворим свалената от нас мобилна апликация на Bwin, например, и да депозираме средства, използвайки своя bitcoin портфейл.

Регулират ли се залозите с криптовалути?

Повечето държави имат приети регулации относно онлайн залозите, но това са стари новини. По-интересният въпрос е, как стоят нещата с регулирането на залози, при които се използват криптовалути?

На този етап, все още са малко страните, които имат вкарани в сила регулации на подобен тип залози. Сред тях попадат Великобритания, Италия, Холандия, Гърция, Полша и Белгия. Все още в много държави криптовалутите се не признават за законен метод за разплащане, поради което не следва да се използват и при залагания. Предполагаме обаче, че особено с увеличаващата се популярност на криптовалутите в световен мащаб, все повече държави ще започнат да приемат и регулират подобен вид плащания.

Има ли рискове при залагането с криптовалута?

Бихме ви излъгали, ако ви кажем, че такива няма. Една от спецификите на криптовалутите е това, че тяхната стойност се крепи на цялостния интерес към тях използването им като метод за разплащане. Същевременно обаче можем да кажем, че най-изявените криптовалути, като например – bitcoin, могат да се похвалят със сравнително сигурна позиция на пазара, благодарение на своята популярност в световен мащаб.

Като финални думи можем да кажем, че криптовалутите се утвърждават все повече като предпочитан начин на разплащане сред любителите на залозите. А дали тази тенденция ще продължи и занапред, остава да видим.

Платено съобщение


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари