14 C
София

Наводнението в Китай показа, че дълбоката вода не е проблем за електромобилите на Tesla

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Някои китайски градове бяха силно засегнати от наводнения, като в Глобалната мрежа се появиха множество клипове, които показват природното бедствие. Оказа се, че електромобилите Tesla Model 3, които са сглобени в Китай без проблеми преодоляват дълги участъци от потопените във вода улици.

Особено впечатляващо е едно от видеата, което показва как водачът се опитват да се движи с максимално възможна скорост, в резултат от което неговият електромобил шумно вдига във въздуха цели фонтани от вода. Според очевидците, причината за високата скорост е, че преди това електромобилът е излязъл от потопен във водата тунел, което е предизвикало паника и водачът инстинктивно е увеличил скоростта на електромобила.

Ако традиционните ДВГ автомобили се окажат в подобна ситуация, в цилиндрите на двигателя е възможно да проникне вода, електрическата инсталация може да се повреди, като всичко това води до твърде скъп ремонт. Но по всичко личи, че произвежданите в Китай електромобили на Tesla са много добре приспособени за движение по наводнените улици.

Тази особеност е характерна не само за продукцията на Tesla. Така например електромобилът Jaguar I-Pace е проектиран по такъв начин, че може да се шофира във вода с дълбочина до около половин метър, без да настъпи каквато и да била вреда за него.

 

Абонирай се
Извести ме за
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини