Над милион декриптирани GMail и Yahoo акаунти се появиха в даркуеб форум

0
49

Ако не сте променяли паролата си за стария си акаунт в MySpace или Tumblr е добре именно сега да го сторите. Hackread съобщи, че някой с псевдоним SunTzu583 се е появил в даркуеб базар, предлагайки над милион записа от различни услуги: 100 000 регистрации от пробива в Last.fm отпреди пет години, други 145 000 Yahoo регистрации от пробива в Adobe от 2013г. и от MySpace през 2008г.

Тук присъстват и 450 000 регистрации от Gmail, взети от различни пробиви, случили се през последните шест години, сред които атаката срещу Dropbox, Adobe и др. Всички те декриптирани и подредени в таблици с име и парола за улеснение на мошениците, които ще ги придобият. Същият потребител предлага друг пакет с декриптирани двойки потребителски имена и пароли от 500 000 GMail акаунта.

Ако се информирате за пробивите, поразяващи компании, които съхраняват данните ви и спазвате съветите на специалистите да не използвате една парола за всички свои регистрации, както и осъществявате редовната смяна на паролите, тази новина, едва ли ще ви обезпокои. Ако обаче не е такова положението, е добре да помислите за промяна на стратегиите, които следвате по отношение на вашата сигурност.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари