Над 1000 служители на Google, 1137 към момента на писането, са се подписали под отворено писмо, което е насочено към ръководството на компанията.

Те настояват да се изработи климатичен план за корпорацията. Имат 4 основни искания.

Първото е да се постигнат нулеви емисии до 2030 година. Компанията наскоро обяви, че ще направи милиардна инвестиция във възобновяема енергия. Изглежда това не е достатъчно за служителите.

Второто е да няма договори, които да позволяват или ускоряват добива на изкопаеми горива. Посочва се, че гигантът предлага облачни услуги, автоматизация и изкуствен интелект на някои от най-големите компании за добив на нефт.

Третото искане е да няма никакво финансиране за организации, лобисти и политици, които отричат или омаловажават климатичните промени. Трябва да се заеме категорична позиция, въпреки тях.

Последното искане е за мерки, които да предотвратят сътрудничеството с лица и организации, които позволяват лишаване от свобода, наблюдение, разселване или потисничество на бежанци и фронтови общности.

Твърди се, че тези искания представляват волята на служители от индустрията

Работещи в Amazon също публикуваха подобно отворено писмо през април.

„Google е глобална компания с милиарди потребители по целия свят. Много от тях вече носят на плещите си тежестта от климатичните проблеми. Кодексът на поведение в Google изисква уважение към потребителите и положителните възможности. Като работници в Google, ние сме ангажирани да поставяме потребителите на първо място. Google трябва да направи същото.“, завършва отвореното писмо.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари