Над 50% от случаите на изтичане на информация са дело на вътрешни хора

1
538
Повечето компании считат нападенията от хакери за опасност №1. Според проучване на Netwrix обаче най-големият враг на технологичните гиганти всъщност са техните служители.

В специален доклад експертите са установили, че над 50% от случаите на изтичане на информация се дължат на служители на въпросната компания. Още по-притеснителен според тях е фактът, че 44% от работодателите или не знаят, или не са напълно убедени как техните служители боравят с личните данни на потребители.

В проучването са били включени над 1500 организации. Сред тях е установено, че 70% са извършвали изследване на рисковете за пробив в сигурността поне веднъж. Но едва 17% са повтаряли подобен тест след време.

„Докладът ни ясно показва проблемите на ИТ сигурността в редица компании“, споделя Стив Диксън – CEO на Netwrix. „Забелязва се приоритизиране на някои сектори и занемаряването на други. Определено компаниите понякога нехаят за своята сигурност и още по-малко за личните данни на потребителите. Създава се чувство на лъжлива безопасност.“

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари