Над 60% от потребителите са все още на April 2018 Update

3
717

Краят на месеца означава излизането на новите отчети на аналитичната компания Adduplex, предоставяща информация за популярността на различните версии на ОС Windows 10.

Статистиките показват, че потребителите твърде неохотно преминават към новите версии на операционната система Windows 10. 61,1% от аудиторията на Windows 10 компютрите продължават да работят под управлението на April 2018 Update, което вече навърши една година. През месец май тази година, показателят на априлското обновяване спадна с 2,1%. А разпространението на October 2018 Update е нараснало от 29.3% на 31.3%.

Би било интересно да се види, ще може ли 1809 да получи повече потребители, като се има предвид излизането на версия 1903. Тази версия има само 1,4% , което не е за учудване, понеже излезе едва преди две седмици.

Броят тестери през месец май е спаднал от 0,8% на 0,2%, което също се обяснява излизането на версията 1903. Потребителите на Windows 10 Fall Creators Update (вече не се поддържа) са 2,9%, а Windows 10 Creators Update, Anniversary Update, November Update и Initial Release взети заедно, имат 3,2%. Тези версии на Windows 10 повече няма да се поддържат и няма да получават обновявания.

Интересно е, че аналитиците на Adduplex за първи път съобщават броя на компютърните устройства, участвали в това изследване. За съставянето на тези статистики са участвали около 100 000 компютри, което означава, че погрешността може да е доста висока.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ppp
ppp

А над 70 сме хетеро и изплолзваме Уин 7

Fermin Trujillo
Fermin Trujillo

аз съм още на ъпдейта от 2007-а, тогава преминах от Виста на Линукс и не съм се връщал на тва недоразумение на М$.. ( на работа съм с 10 но само за да го включа, после съм на вирт Линукс, инфо за подробните.)

Пенчо
Пенчо

Намаляват баламите които искат да са бета тестери и да живеят на ръба кога ще им крашне компютъра след поредния „задължителен“ вир… ъъ ъпдейт.