fbpx
2.3 C
София

Над 80% от служителите не искат да се връщат обратно в офиса на пълен работен ден

Най-четени

Проучване на Harvard Business School установи, че 81% от хората, които са работили от вкъщи по време на пандемията от COVID-19, или не искат да се върнат обратно в офисите, или искат хибриден работен график, но не и да се върнат постарому – на пълен работен ден в офисите и бизнес сградите. От 1500 анкетирани отдалечени служители в проучването, 27% се надяват да продължат да работят отдалечено на пълно работно време за неопределен срок, докато 61% биха предпочели да смесят работата от вкъщи с влизането в офиса два или три дни в седмицата.

Само 18% от анкетираните заявяват, че искат да се върнат в офиса на пълен работен ден – а родителите с деца вкъщи са по-склонни да се върнат. Според заключенията на проучването женените хора са искали да се върнат в офиса повече, отколкото неженените.

„Докато се подготвяме да се върнем към работата както обикновено, изглежда, че професионалистите не искат бизнеса да се връща постарому. Не можем повече да подхранваме илюзията, ако все още у някого е останала такава, че когато COVID-19 си отиде и официално сложим край на пандемията, всичко ще се върне постарому обратно към това, което беше преди COVID-19. Пандемията даде началото на трансформации, които няма как да бъдат отменени или върнати назад“, казва Патрик Мълейн, онлайн изпълнителен директор на Harvard Business School в изявление. „Служителите искат гъвкавост от своите работодатели, за да им позволят да поддържат новия баланс между работата им и домашните ангажименти – благодарение на това съчетание постигат производителност, която никога досега не са имали.“

Преди да се върнат в офиса, 51% от анкетираните заявяват, че искат да бъдат напълно ваксинирани, докато 71% биха предпочели да изчакат, докато всички бъдат напълно ваксинирани. Повече от половината от анкетираните също все още очакват хората да бъдат разположени на разстояние поне един метър един от друг в офисите, заедно с необходимата употреба на маски, ако се върнат, преди всички да са напълно ваксинирани.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини