Най-богатият човек в Индия предложи безплатен 4G интернет на милиард индийци

2
26

CNN съобщи, че индийският бизнесмен и най-богатият човек в Индия Мукеш Амбани е вложил $20 милиарда за изграждането на нова 4G мобилна мрежа, която ще покрие 80% от територията на страната и ще осигури на стотици хиляди индийци гласова връзка чрез LTE и бърз мобилен интернет. Официалното стартиране на новата мобилна мрежа се състоя в началото на тази седмица. Неин собственик е мобилният оператор Reliance Jio.

 

До края на декември, мобилният интернет за абонатите на Jio ще бъде безплатен. Това бе съобщено по време на състоялото се неотдавна годишно събрание на акционерите на Reliance Industries Ltd. След това компанията ще предложи над 10 тарифни плана. Минималната месечна вноска ще бъде 149 индийски рупии (около $2), а максималната – 4999 рупии ($75), в която са включени 75 GB плюс 150 GB във Wi-Fi мрежите плюс неограничен достъп до 4G мрежите през нощта.

Амбани вложи милиарди долари в построяването на 100 000 базови станции, разположени в цялата територия на Индия. Jio вече обхваща 18 000 градове и над 200 000 села, а към края на март от услугите на компанията ще могат да се възползват 90% от населението на Индия.

Създаването на 4G мрежа от нулата е твърде рисково за Амбани, който напусна този пазар преди 15 години. Пазарът веднага реагира – Airtel понижи цените на 3G и 4G средно с 80%.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари